Nieuws

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

30 september 2020 - De kinderboeken week is van start gegaan!
Het thema van dit jaar is: Geschiedenis.
We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. 
Lees meer ›
We hebben er zin in!

We hebben er zin in!

27 augustus 2020 - De vakantie zit erop. We hopen maandag 31 augustus alle kinderen gezond en wel op school te ontvangen!

We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe!

17 juli 2020 - In dit filmje onze vakantiegroet, van alle teamleden. 
We hopen iedereen in goede gezondheid maandag 31 augustus weer te verwelkomen.
Op stap met een architect

Op stap met een architect

06 juni 2020 - Groep 7 ging voor het project 'onze stad' de wijk in met een architect. Hij vertelde ons meer over de geschiedenis van de wijk en de verschillende bouwstijlen in de straten. Hoe maak je een huis leuker? We weten nu alles van 'slagroom' op gebouwen! Cultuurschakel, waar wij lessen kunst & cultuur van volgen, maakte een vlog van deze dag. Klik hier om deze vlog te zien!

Maandag 8 juni weer allemaal op school.

05 juni 2020 - Op maandag 8 juni mogen we weer met de hele groep in de klas.
We verwachten dan ook alle kinderen weer op school te zien. 

Zoals aangegeven mogen de kinderen van groep 3 t/m 8 zelfstandig de school inlopen.
Ouders mogen ook niet op het schoolplein komen, dus de kinderen lopen echt zelfstandig de school in. Juf Cindy zal ook op het plein staan, dus ook voor de kinderen in groep 3 gaat dit helemaal goed komen. De deur gaat tussen 8.15 en 8.20 uur open.
De leerkrachten van de groepen 1/2 verzamelen om 8.20 uur buiten. Wilt u op tijd uw kind brengen? Indien u te laat bent, belt u dan aan bij de voordeur.

Wilt u allen denken aan de Chromebooks die nog thuis liggen? Maandag moeten ze allemaal weer opgeladen op school zijn. Dan kan iedereen hier op school ook weer goed mee aan het werk.

 

N.B. De schoolfotograaf komt op donderdag 18 juni. 

Fijne vakantie!

Fijne vakantie!

24 april 2020 - Via dit filmpje wensen we alle ouders en kinderen een hele fijne meivakantie!

 

Hierbij nog onze vakantietips bingokaart

 

Tot over 2 weken!

 

groetjes van alle juffen en meesters

 

(Heropeningsplan en groepsverdeling 11 mei en de laatste punten voor 11 mei staan bij de Informatie over het Coronavirus)

Corona covid 19 maatregelen

Corona covid 19 maatregelen

05 april 2020 - Het kabinet heeft aangekondigd dat de genomen maatregelen in de strijd tegen het coronavirus worden verlengd tot en met 28 april. Voor het onderwijs betekent dit concreet dat scholen in ieder geval tot en met de meivakantie (tot en met 8 mei) gesloten blijven. De week voorafgaand aan 28 april maakt het kabinet bekend of en hoe de maatregelen verlengd worden
Carnaval

Carnaval

21 februari 2020 - Ook dit jaar veranderde De Parkiet weer in 'Het Kippenhok'. Prins carnaval uit groep 6 had, samen met zijn 2 adjudanten, een lastige taak: hij moest tussen alle prachtige creaties de kinderen zoeken die er het leukst/gekst/dierlijkst/liefst/grappigst uitzagen! 's Middags reikte hij, tijdens het gezellige feest in de gymzaal, medailles aan deze winnaars uit. Ook mocht iedere groep optreden op het podium, zelfs de meesters en juffen (die waren veranderd in hanen en kippen) deden een dans! We hebben de polonaise gelopen en flink gedanst, het was een goed feest!
Bekijk fotoalbum ›
Schaaktoernooi

Schaaktoernooi

19 januari 2020 - Op zondag 19 januari vond het schaaktoernooi plaats.

Scholen uit de buurt deden mee en zo ook een team van De Parkiet.

Dex, Thorben en Xuan uit groep 5 en Joan uit groep 3 vormden samen een team.

Ze moesten veel potjes spelen en deden goed hun best!

Ze hebben genoten van een schaakmiddag!
Bekijk fotoalbum ›

Muziek in de ochtend

Muziek in de ochtend

20 december 2019 - In de weken voor kerst starten wij op school altijd erg gezellig. 

De kinderen van groep 5 t/m 8, die zich hadden opgegeven, speelden op hun

instrument. Het was wel heel gezellig om zo de ochtend te beginnen. Ook zong het
ouderkoor op dinsdag hun mooie liederen.
Bekijk fotoalbum ›

Sinterklaas

Sinterklaas

05 december 2019 - Vol spanning stonden wij op het plein in afwachting van de Sint en zijn Pieten. Uit volle borst werd er gezongen en met veel enthousiasme werd er gedanst. Na een hoop getoeter kwam de Sint aanrijden met zijn pieten. Via een erehaag zijn ze de school binnengetreden en werd het feest doorgezet in de gymzaal en in de klassen. Fijn lieve Sint en Pieten dat jullie onze school zijn komen bezoeken. (Hopelijk) Tot volgend jaar!
Bekijk fotoalbum ›