Nieuws

Download

Kinderboekenweek
Filmpje 'Worden wat je wil' kinderboekenbingo.

Paasviering

01 april 2021 - Vandaag hebben we op school stilgestaan bij Pasen. In de klas hebben we gekeken naar de paasviering en genoten van een paas 10 uurtje. 

Via onderstaande link kunt u de paasviering bekijken!

Paasviering

Verkiezingen groep 7

Verkiezingen groep 7

16 maart 2021 - De afgelopen weken heeft groep 7 zich verdiept in de verkiezingen. Welke stellingen vind je belangrijk? Welke partij past bij jouw standpunten? En kun je anderen overtuigen ook voor jouw partij te kiezen? Er werden speeches gehouden, er werd van partij gewisseld, zwevende kiezers kregen duidelijkheid en we kregen zelfs een persoonlijke videoboodschap van een fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad!

Uit de peilingen die we voorafgaand aan de verkiezingen hielden, bleek dat het nog geen gestreden strijd was.

Vandaag waren dan de echte verkiezingen. De medewerkers van het stembureau hielden in de gaten of alles volgens de regels ging en telden de stemmen.

Fijne feestdagen

18 december 2020 - 

Het team van de Parkiet wenst u gezegende kerstdagen en een gezond 2021

Sinterklaas

Sinterklaas

04 december 2020 - Wat was het spannend afgelopen weken... Komen Sinterklaas en zijn Pieten aan in Nederland? Komen ze een bezoek brengen aan De Parkiet?

Na de aankomst van Sinterklaas werden we op school verrast! Het bed van Sinterklaas stond in de hal en er was een naaiatelier waar mondkapjes werden gemaakt. Sliep de Sint echt bij ons op school? 

Afgelopen woensdag werden we verblijd door een bezoekje van strooipieten!

Vanmorgen vroeg toen de juffen en meesters op school kwamen zagen ze Sinterklaas en zijn Pieten al wandelen door de gangen.

Afgelopen jaren stonden we buiten met elkaar te wachten in de hoop dat Sinterklaas zou komen. Nu was de Sint er al! Met elkaar hebben we een gezellig Sinterklaasfeest gevierd.
Bekijk fotoalbum ›

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

30 september 2020 - De kinderboeken week is van start gegaan!
Het thema van dit jaar is: Geschiedenis.
We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. 
Lees meer ›

We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe!

17 juli 2020 - In dit filmje onze vakantiegroet, van alle teamleden. 
We hopen iedereen in goede gezondheid maandag 31 augustus weer te verwelkomen.
Op stap met een architect

Op stap met een architect

06 juni 2020 - Groep 7 ging voor het project 'onze stad' de wijk in met een architect. Hij vertelde ons meer over de geschiedenis van de wijk en de verschillende bouwstijlen in de straten. Hoe maak je een huis leuker? We weten nu alles van 'slagroom' op gebouwen! Cultuurschakel, waar wij lessen kunst & cultuur van volgen, maakte een vlog van deze dag. Klik hier om deze vlog te zien!

Maandag 8 juni weer allemaal op school.

05 juni 2020 - Op maandag 8 juni mogen we weer met de hele groep in de klas.
We verwachten dan ook alle kinderen weer op school te zien. 

Zoals aangegeven mogen de kinderen van groep 3 t/m 8 zelfstandig de school inlopen.
Ouders mogen ook niet op het schoolplein komen, dus de kinderen lopen echt zelfstandig de school in. Juf Cindy zal ook op het plein staan, dus ook voor de kinderen in groep 3 gaat dit helemaal goed komen. De deur gaat tussen 8.15 en 8.20 uur open.
De leerkrachten van de groepen 1/2 verzamelen om 8.20 uur buiten. Wilt u op tijd uw kind brengen? Indien u te laat bent, belt u dan aan bij de voordeur.

Wilt u allen denken aan de Chromebooks die nog thuis liggen? Maandag moeten ze allemaal weer opgeladen op school zijn. Dan kan iedereen hier op school ook weer goed mee aan het werk.

 

N.B. De schoolfotograaf komt op donderdag 18 juni. 

Fijne vakantie!

Fijne vakantie!

24 april 2020 - Via dit filmpje wensen we alle ouders en kinderen een hele fijne meivakantie!

 

Hierbij nog onze vakantietips bingokaart

 

Tot over 2 weken!

 

groetjes van alle juffen en meesters

 

(Heropeningsplan en groepsverdeling 11 mei en de laatste punten voor 11 mei staan bij de Informatie over het Coronavirus)

Carnaval

Carnaval

21 februari 2020 - Ook dit jaar veranderde De Parkiet weer in 'Het Kippenhok'. Prins carnaval uit groep 6 had, samen met zijn 2 adjudanten, een lastige taak: hij moest tussen alle prachtige creaties de kinderen zoeken die er het leukst/gekst/dierlijkst/liefst/grappigst uitzagen! 's Middags reikte hij, tijdens het gezellige feest in de gymzaal, medailles aan deze winnaars uit. Ook mocht iedere groep optreden op het podium, zelfs de meesters en juffen (die waren veranderd in hanen en kippen) deden een dans! We hebben de polonaise gelopen en flink gedanst, het was een goed feest!
Bekijk fotoalbum ›
Schaaktoernooi

Schaaktoernooi

19 januari 2020 - Op zondag 19 januari vond het schaaktoernooi plaats.

Scholen uit de buurt deden mee en zo ook een team van De Parkiet.

Dex, Thorben en Xuan uit groep 5 en Joan uit groep 3 vormden samen een team.

Ze moesten veel potjes spelen en deden goed hun best!

Ze hebben genoten van een schaakmiddag!
Bekijk fotoalbum ›