Groep 8B

 

 

Welkom in groep 8B!

 

Op maandag en dinsdag werkt juf Jolanda.

 

Op woensdag werken juf Jolanda en juf Ariadne.

 

Op donderdag en vrijdag werkt juf Ariadne.

 

* Na de kerstvakantie start het zwangerschapsverlof van juf Jolanda en zal juf Ariadne 4 dagen de groep draaien en meester Roland 1 dag. Meester Roland stelt zich voor in de eerste OuderInfo, schooljaar 2019-2020. 

Na de meivakantie keert juf Jolanda weer terug.

 

 

BERICHTEN

11 nov 2019 - Bezoek Museon: Groene Woestijn
Preview foto

We hebben een bezoek gebracht aan het museon waar we de les 'groene woestijn' hebben gevolgd. 

 

Verwoestijning en verdroging van de grond is een gevolg van klimaatverandering en ‘verkeerd’ menselijk handelen. Gelukkig worden er eenvoudige manieren ontdekt waardoor er toch weer planten kunnen groeien. De leerlingen gaan op onderzoek!

Na een introductie over de problemen die boeren en planten in droge gebieden hebben, starten de leerlingen met experimenteel onderzoek: hoe kan een zaadje toch ontkiemen in droge grond? Door middel van allerlei proefjes en opdrachten ontdekken ze mogelijke oplossingen. Vervolgens ontwerpen ze (in een bak zand) hun eigen landschap. Wie heeft zijn landschap zo ingericht dat verdroogde landbouwgrond weer groen kan worden?

 

Een interessante- en actieve les waar iedereen aan het denken werd gezet.


14 okt 2019 - Gemeente Archief Den Haag
Preview foto We hebben vandaag een bezoek gebracht aan het Gemeente Archief van Den haag. Na een korte introductie over het Archief werden de kinderen in twee groepen verdeeld.

 

De ene groep bracht een bezoek aan de kelder waar alle oude documenten worden opgeslagen. Er was hier een speurtocht uitgezet met als onderwerp WO II. Door het uitvoeren van de speurtocht ontdekten de kinderen o.a. wat er in de krant stond, op welke plekken er bombardementen werden uitgevoerd etc.

 

De andere groep maakte 3 opdrachten waarbij een politiedossier opgelost moest worden d.m.v. bronnen, de oude kaart van Den Haag werd bekeken en er werden feiten gecheckt op internet. Vertelt Wikipedia altijd de waarheid?

 

Een leerzaam- en leuk bezoek!


02 okt 2019 - Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is vanmorgen op het schoolplein geopend door de leerkrachten en kinderen. De leerkracht liepen rond om 'op reis te gaan', thema KBW, en de kinderen dansten het dansje op het liedje dat Kinderen voor Kinderen heeft gemaakt, speciaal voor de Kinderboekenweek.

 

In de klas kregen wij bezoek van Sanne Rooseboom. Ze heeft verteld over de boeken die ze schrijft, speelden een quiz met de kinderen en er was tijd voor vragen.

 

T/m 13 oktober steden we aandacht in de klas aan de Kinderboekenweek.

 

Fotoalbum:

  • IMG_20191002_113752.jpg
  • IMG_20191002_113748.jpg
  • IMG_20191002_113738.jpg
  • IMG_20191002_111553.jpg

01 okt 2019 - De eerste weken zitten erop!
Via de link een indruk van de eerste weken in groep 8B!

 


01 sep 2019 - Klaar voor een onvergetelijk schooljaar?
We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en dat de kinderen zin hebben om weer naar school te gaan. Wij zijn er klaar voor om er een mooi- en onvergetelijk jaar van te maken.

 

In groep 8 hebben de kinderen de volgende materialen nodig:

- Een etui met daarin een vulpen, grijs potlood, markeerstiften, gum, puntenslijper, liniaal en

  lijm.

- Koptelefoon

- Rekenmachine

- Agenda