Groep 5B

 

Onze juffen:

 

                                                

juf Marja (ma-di-wo)          juf Frederique (do-vr)    op ma en wo extra hulp van juf Anne

 

Er zijn 28 kinderen in onze klas.

BERICHTEN

11 sep 2019 - Reminder
Denkt u aan het invullen van het bereikbaarheids formulier en vergeet niet om uzelf op te geven (of af te melden) voor de ouderavond voor groep 5 op ma. 23 september 19.30 - 20.30 uur, m.b.t. de Rots en Water training die we eind september starten met onze kinderen (zie info brief; aanmelden graag via mijnschoolinfo).

10 sep 2019 - Bezoek Mauritshuis
Preview foto Vandaag zijn we naar het Mauritshuis geweest voor de les Schilderijen vertellen verhalen. We zijn er heen gegaan met bus 24 en dat ging supergoed.

In het museum gingen we in 2 groepen op pad. 

Tijdens deze les werd, bij een (voor de groepen wisselend) schilderij, het verhaal gelezen uit het boek Het meisje met de parel.  Vervolgens gingen we op zoek naar andere bijzondere schilderijen. Het is zo leuk om te zien hoeveel de kinderen zien in/op een schilderij. Ze waren super geïnteresseerd. Tenslotte mochten we samen een verhaal maken bij een van de schilderijen. Deze verhalen kunt u bewonderen op het prikbord bij de klas. 

Op weg naar de bus zijn we over het Binnenhof en langs de Ridderzaal gewandeld, om alvast te zien waar dinsdag de Gouden Koets aankomt en waar de Troonrede wordt voorgelezen.

 


03 sep 2019 - Naar de bibliotheek
We zijn vandaag voor de eerste keer dit schooljaar naar de bibliotheek aan de Fahrenheitstraat gegaan om boeken te lenen. 

Alle kinderen hebben een boek gekozen uit de A-boeken. Dit zijn boeken voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze zijn leeftijds adequaat, wat wil zeggen dat het onderwerp geschikt is voor deze leeftijdscategorie. Het niveau van deze boeken is heel breed, van AVI M4 t/m E7. Geschikt dus voor ALLE kinderen. De volgende keer kunnen er ook boeken uit de B-serie worden gekozen. De C-boeken bevatten onderwerpen die geschikt zijn voor de hogere groepen, dus daar moeten ze nog even mee wachten. Belangrijk is dat ze een boek kiezen wat leuk is. Soms moet je even verder lezen dan de eerste pagina om dat te ontdekken.

Als het boek uit is, moeten ze er een (kort) boekverslag van maken. De Estafettelopers (de kinderen die al heel goed kunnen lezen) moeten er nog extra opdrachten mee maken in hun schrift. Wanneer dit goed is gelukt, kunnen ze een ander boek kiezen uit de kast of ruilen met een ander bieb boek.

Begin november is ons volgende ruilbezoek.