Groep 5

Welkom bij groep 5 van basisschool De Parkiet.

In groep 5 zitten 29 kinderen: 10 jongens en 19 meisjes.

Van maandag tot en met donderdag geeft meneer Snijders les.

Op vrijdag staat juffrouw Anne voor de klas.

 

 

BERICHTEN

26 okt 2018 - Door de ogen van de boswachter
Preview foto De kinderen hebben twee lessen gevolgd over de duinen. Woensdag 10 oktober leerden we in het Museon over het ontstaan van de duinen, over de duinen als verdedigingsplek tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de duinen als verblijfplaats van bijzondere dieren en planten.

 

De week daarop konden we het met eigen ogen zien, we gingen met boswachter Hans op excursie in het Westduinpark. Het was prachtig weer, we leerden veel van de boswachter, maar er was gelukkig ook volop ruimte om te spelen.

De boswachter heeft de meester vorig jaar een bekeuring gegeven toen hij in het weekend aan het rennen was in een kwetsbaar gebied in de duinen. Op het moment dat de meester de bekeuring kreeg was hij boos, nu snapt hij de boswachter: in gebieden waar zeldzame planten groeien en zeldzame dieren leven moet je niet gaan rennen. Toen ze er bovendien achterkwamen dat ze veertig jaar geleden bij elkaar in de klas zaten was alles vergeten en vergeven.

Deze twee lessen waren onderdeel van Feest aan zee. We kregen ze daarom gratis aangeboden van de gemeente Den Haag. Dat is mooi meegenomen!


26 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto

Woensdag 3 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. De juffen en meesters van de Parkiet waren, voordat de school openging, aan het touwtjespringen op het plein en nodigden zoveel mogelijk kinderen met hen mee te doen, want dat was het motto van de Kinderboekenweek: kom erbij! ‘s Middags was er een kinderboekenmarkt voor de kinderen in de gymzaal en meneer Snijders verkocht namens Paagman boeken in de hal.

.

Op maandag 8 oktober hebben we schrijfster Anke Kranendonk ontmoet in de bibliotheek aan de Fahrenheitstraat. Meneer Snijders heeft in de klas haar boek Paniek in de tent voorgelezen. In dat boek vertellen een broer en een zus op de camping in hun tent sterke verhalen om elkaar bang te maken. Het is een grappig boek. Anke Kranendonk vertelde in de bibliotheek dat ze de sterke verhalen uit de krant had gehaald, het was allemaal ooit echt gebeurd.


26 okt 2018 - Rots en Water
Preview foto Op dinsdagochtend 2 oktober hebben de kinderen in de gymzaal de eerste Rots en Watertraining gekregen van Angela Apon. Rots en Water helpt de kinderen zich bewust te worden van hun eigen kracht en kwaliteiten. Door sport en spel leren de kinderen samen te spelen en samen te werken, ze leren grenzen te stellen en de grenzen van anderen te respecteren. De Rots en Watertraining gaat door tot de kerstvakantie.