Groep 3

Juf Tessa maandag-woensdag-donderdag-vrijdag

Juf Frederique dinsdag

 

BERICHTEN

13 jan 2020 - Naar het Theater
Preview foto Vandaag zijn we naar de voorstelling "Eet je bord leeg!" geweest. Wij vonden het een erg grappige en hele herkenbare voorstelling. We zagen een meisje dat bijna niets lustte en een paar wanhopige ouders, die hun dochter aan het eten probeerden te krijgen. Ondanks pratende en dansende en hele grappige groenten, is dit niet gelukt.

10 jan 2020 - Lijn 3 Thema 6 Feest
Wij zijn weer begonnen met een nieuw thema. Thema 6 gaat over Feest! Bij de downloads vindt u leeskaarten, een paar woordkaarten en het rijtjesboek. 

18 dec 2019 - Zaklamplezen
Preview foto Dat is spannend! In deze donkere dagen mochten wij zaklamplezen!

06 dec 2019 - Kerstkaarten
Preview foto Naast onze Sinterklaasknutsels hebben wij ook al Kerstkaarten gemaakt. Deze worden gegeven aan eenzame ouderen. Wij hopen dat onze kaarten een lichtpuntje voor hen zal zijn.

02 dec 2019 - Pietengym
Preview foto Vandaag hebben we de laatste Pietengym van Meester Daan gehad. Dit was weer spectaculair. Meester Daan heeft weer een loopbrug gemaakt, een schuin dak waar wij met een touw op moesten klimmen, we hebben geoefend om over een dakrand te lopen, kortom we kunnen elke Piet vervangen.

27 nov 2019 - Strooipieten
Preview foto Vandaag hebben we bezoek gehad van hele leuke Strooipieten. We hebben lekker strooigoed gekregen en met hen gedanst. Zij konden namelijk heel goed strooien maar ook heel goed dansen!

22 nov 2019 - Beeldende vorming met juf Ellen
Preview foto Naast dat wij veel maken bij onze eigen juf, komt 1x in de week juf Ellen om ons te begeleiden bij de kunstprojecten die wij ook doen. Vandaag zijn onze droombeeldjes, die we met piepschuim hebben gemaakt, klaar. Juf Ellen neemt elk beeldje nog eens onder de loep, zodat we bewust naar elkaars beeldjes kunnen kijken. We zijn trots op onszelf!

20 nov 2019 - Rommelpieten
Preview foto Vandaag hebben wij de Rommelpieten en Malle Pietje op bezoek gehad. Wat een ROMMEL! Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een Fop Cadeau van Malle Pietje. Gelukkig hadden de Pieten wel een heleboel strooigoed achtergelaten en heb ik als juf geluk dat deze klas zulke goede opruimers zijn! We mogen nu donderdag onze schoen zetten. Hopelijk krijgen we dan geen fopcadeautje.

11 nov 2019 - Sint Maarten
Preview foto Afgelopen week hebben wij hard ons best gedaan om een grappige lampion te maken van een druivendoos. Vanavond gaan we langs de deuren, we hopen dat het weer mee zit!

05 nov 2019 - Dansvoorstelling
Preview foto Vandaag kwam bij ons het "Holland Dance Festival" gezelschap op bezoek, om voor ons de voorstelling KLANK te verzorgen. Wij hebben ademloos gekeken naar de dansers die zich bewogen op verschillende onverwachtse klanken. Het was heel indrukwekkend!

04 nov 2019 - Werken in circuit
Preview foto Elke ochtend starten wij in een circuit. Hierin kunnen wij op een andere manier onze taal en rekenen oefenen. Wij doen dan taal- of rekenspelletjes of werken met piccolo, miniloco, de computer of met de letterdoos. Ook wordt er in het circuit aandacht besteed aan het ontwikkelen van ons ruimtelijk inzicht. Wij bouwen dan van bouwvoorbeelden iets na en dan zijn wij trots op ons resultaat!

10 okt 2019 - Kinderboekenweek
Preview foto In het kader van de Kinderboekenweek met dit keer het thema "Op reis" , is bij ons "Het huis van de Gedichten" op bezoek geweest. Wij hebben van juffrouw Marije een paar gedichten gehoord, wij hebben bootjes gemaakt en ieder van ons heeft op het zeil van zijn bootje zijn eigen poëtische tekst opgeschreven gekregen. Een paar voorbeelden: "Ik wil naar mama. Zij is alleen op vakantie. Ik mis haar.", "Ik ga door de hele wereld heen, allemaal dingen zien.", "Met de boot naar mijn hond, die is bij opa en oma."