Groep 1/2c

juf Judith - maandag, donderdag, vrijdag

juf Wilma - dinsdag, woensdag

BERICHTEN

20 mei 2019 - lieveheersbeestjespad
Vandaag hebben we de buitenles Het lieveheersbeestjespad gedaan. We hebben planten geroken, bloemen gezocht, veel kriebelbeestjes gezien en ook een broedende zwaan ontdekt. Hulpouders bedankt!

Fotoalbum:

 • IMG_8937.jpg
 • IMG_8936.jpg
 • IMG_8934.jpg
 • IMG_8929.jpg
 • IMG_8926.jpg
 • IMG_8924.jpg
 • 3694e660-8b7a-4a0a-ab5f-604e81a29fc8.JPG
 • 124ea19d-512d-443b-b055-fb68f455428a.JPG

14 mrt 2019 - Ambulance bezoek in 1/2C
Vandaag kwam er een vader (van een leerling uit 1/2b) vertellen over zijn werk op de ambulance. Hij heeft laten zien wat voor spullen hij bij zich heeft, hoe je de hartslag meet en we mochten ook even in de ambulance kijken. De zwaailichten stonden aan en hij heeft heel even de sirene laten horen.

11 mrt 2019 - Doktersbezoek in 1/2C
Preview foto Vandaag hadden we een echte dokter in de klas (de vader van Elin). Hij heeft verteld over je buik (maag en darmen) en over de stethoscoop. Een paar kinderen mochten elkaar onderzoeken (naar de darmen, longen en het hart luisteren). Wat leuk om te doen! De kinderen waren erg enthousiast en sommigen willen nu ook dokter worden.

21 feb 2019 - Carnaval 1/2C
De kinderen hebben genoten van het dansen in de klas en in de gymzaal. Prins carnaval heeft Lina gekroond tot de beste superheld en Aurelia tot de vrolijkste. Maar eigenlijk was het heel moeilijk voor hem om te kiezen omdat iedereen er zo geweldig uitzag!

01 feb 2019 - Sneeuwpret
Hoera, vandaag lag er weer sneeuw! We hebben samen een sneeuwpop(je) gemaakt en deze in de vensterbank (buiten) voor het raam gezet. Sommige kinderen wilden de sneeuwpop mee naar binnen nemen, maar de rest van de kinderen vond dat toch niet zo'n goed idee. Wel hebben we een grote sneeuwbal binnen in een bakje gelegd om te kijken wat ermee zou gebeuren. Wat komt er veel water uit die sneeuwbal!

Fotoalbum:

 • IMG_6817(1).jpg
 • IMG_6813(1).jpg
 • IMG_6812(1).jpg
 • IMG_6811(2).jpg

25 jan 2019 - Voorleesdagen en bezoek bibliotheek
In het kader van de Nationale voorleesdagen komen/kwamen er meerdere vader/moeders/grootouders in de klas voorlezen. De kinderen genieten van het voorlezen, (alvast) bedankt!

 

Daarnaast zijn we vandaag naar de bibliotheek geweest. Juf Linda van de bibliotheek las ons het boek "Een huis voor Harry" voor voor. Harry de poes was verdwaald, hij kon zijn huis niet meer vinden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. We hebben een wegwijzer voor Harry gemaakt en we hebben een liedje over Harry gezongen. We kregen ook nog een Harry knuffel mee voor in de klas.

Het liedje bij het boek luister je hier

 

 


21 jan 2019 - Bezoek Gemeentemuseum "een avontuur in Delfts blauw"
Op vrijdag 18 januari bezochten wij het Gemeentemuseum. We hebben de les "een avontuur in  Delfts blauw" gedaan. Het was een erg leuke ochtend. We hebben zelf ook Delfts (Haags) blauwe bordjes gemaakt. 

20 dec 2018 - Kerstviering
Preview foto We hebben genoten van de kerstviering in de kerk en het kerstdiner daarna in de klas. Wat zag iedereen er mooi uit. We hebben heerlijk gegeten. Wat een lieve en gezellige kinderen in 1/2C!

 

Veel dank aan alle ouders die geholpen hebben met versieren, bakken, hulp in de kerk en in de klas. Met name onze klassenmoeder Lieke, heel erg bedankt! 


14 dec 2018 - 5 december
Preview foto Sinterklaas was bij ons op school. Nadat hij in een brandweerauto binnen was gekomen, mochten we voor hem een iedje met een dansje doen. Daarna kwam hij bij ons in de klas en bracht ons mooie kadootjes! Wat een gezellige dag!

28 nov 2018 - Sinterklaas is weer in het land
Preview foto Sinterklaas is weer in het land. We volgen het sinterklaasjournaal en hebben allemaal pietenplaatjes gekregen om te ruilen. Sinterklaas heeft ook leesplankjes achtergelaten zodat de kinderen de plaatjes op de leesplank kunnen leggen voor de nieuwe pieten die nog niet zo goed kunnen lezen. We hebben woensdag 21 november de rommelpiet op bezoek gehad, die ook nog eens onze schoenen heeft gevuld! Vandaag zijn de strooipieten geweest en hebben we zelfs een groepsfoto gemaakt! Vervolgens kregen de kinderen pietengym van meester Daan. Iedereen heeft een pietendiploma verdiend!

29 okt 2018 - Marije Tolman
Preview foto Op 5 oktober was Marije Tolman bij ons in de klas te gast. Zij heeft vele kinderboeken geillustreerd. Ook voor onze klas heeft ze mooie tekeningen gemaakt. De kinderen mochten ze daarna inkleuren.

17 okt 2018 - De periode tot de herfstvakantie
Preview foto In de eerste periode van dit schooljaar hebben we al een heleboel geleerd! We kennen de afspraken van de klas, we leren gezellig samen te spelen en natuurlijk ook samen te werken. Dit gaat al heel goed!

We hebben al verschillende thema's doorlopen: Zon en zee, Indianen, Vriendschap. Ook hebben wij genoten van de Kinderboekenweek.

 In het bos hebben wij naar de herfstkleuren gekeken en kastanjes, eikels en andere schatten verzameld voor onze herfsttafel. Fijne vakantie! 


- Thema Indianen
Preview foto We hebben het thema indianen afgerond. Alles draaide om het indiaantje Indy. Zij verdiende allerlei gekleurde veren voor in haar hoofdtooi door allerlei opdrachten te doen.

- De eerste schooldag van dit schooljaar
Preview foto