Groep 1/2B

De juffen van groep 1-2a zijn:

juf Maaike - werkt op maandag en dinsdag

juf Miranda - werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

BERICHTEN

20 dec 2019 - Kerst 1-2 b
Preview foto Wat is het toch een bijzondere tijd zo rond Kerst. De klas is mooi versierd, de lichtjes branden en 's morgens beginnen we samen in de kring rondom de haard. Het hoogtepunt van deze periode is de viering in de kerk met aansluitend het kerstdiner in de klas. Het geeft een echt kerstgevoel om zo samen in de kerk de liederen te zingen en het kerstspel te spelen. Daarna samen eten van het zelfgemaakte lekkers. 

Hulpouders hartelijk bedankt!

Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen toe en tot ziens in het nieuwe jaar!


06 dec 2019 - Strooipieten en kruidnoten bakken
Preview foto De Strooipieten zijn bij ons langsgeweest. Wij hebben een klein optreden voor ze verzorgd en wij hebben lekkere kruidnoten gekregen.

Eerder deze week hebben wij zelf kruidnoten gebakken. We hebben meel, boter, suiker en melk gewogen en afgemeten. Na het kneden kreeg ieder kind een hoeveelheid beslag om zelf zijn eigen kruidnoten te rollen. Nog even in de oven....en klaar waren de knapperige kruidnootjes!

 


06 dec 2019 - Sinterklaasfeest
Preview foto Het was een leuke en spannende dag vandaag! Sint kwam aan in een rode sportwagen en hij had hele lieve en leuke Pieten bij zich!

Wat een feest was het! Na de optredens in de gymzaal kwamen Sint en de Pieten ook nog langs in de klas. Sint wist over iedereen iets te vertellen en hij liet als afscheid zakken vol cadeautjes achter waaruit we allemaal 1 cadeautje mochten kiezen. Tot volgend jaar Sint!


06 dec 2019 - Pietengym
Preview foto Er zijn vandaag weer heel wat lenige pietjes bijgekomen! We hebben namelijk pietengym gehad van meester Daan! Op de foto's in het fotoalbum is te zien hoe wij aan het klimmen en klauteren zijn. Na afloop ontvingen wij een echt Pietendiploma!

22 nov 2019 - bezoek aan Muzee
Preview foto Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan Muzee in Scheveningen. We hebben veel over schelpen en zeedieren geleerd. De schelpen hebben we verzameld en de zeedieren mochten we zelfs aanraken...ze waren wel opgezet hoor! Het was een leuke en leerzame ochtend.

22 nov 2019 - rommelpiet
Preview foto Rommelpiet is langsgeweest! En wat een troep heeft hij achtergelaten! Gelukkig zijn wij allemaal heel goed in opruimen, dus was het snel weer netjes in de klas.

08 nov 2019 - Kabouterpad
Preview foto Vandaag zijn wij allemaal even een kabouter geweest. We kregen mooie rode mutsen op en mochten met hulp van kinderen uit groep 8 allerlei opdrachten uitvoeren. Die opdrachten stonden met kabouterbordjes uitgezet op het schoolplein. Hier was vanalles te zien: verschillende bladeren, bomen, herfstmaterialen, besjes en paddenstoelen. Ook hebben we liedjes gezongen en gekwaakt en gesprongen als echte kikkers. Het was een leuke les! Met dank aan Natuur- en Milieueducatie en natuurlijk groep 8!

05 nov 2019 - KLaNK
Preview foto Vandaag hadden we een voorsteling van KLaNK.

Wat was het mooi, leuk en indrukwekkend om naar te kijken. De kinderen zaten vol bewondering en soms hard lachend te genieten van de voorstelling.

De foto's staan in het fotoalbum onder het kopje KLaNK


04 okt 2019 - Huis van Gedichten
Preview foto In het kader van de Kinderboekenweek hebben wij vandaag bezoek gekregen van Marije Uijtdehaage. Zij is dichteres en werkt bij Huis van Gedichten. Marije heeft wat gedichten voorgelezen en wij hebben zelf ook gedichten gemaakt. Verder hebben we nog bootjes geknutseld met hele speciale zeilen.

27 sep 2019 - inloop voor ouders
Preview foto Afgelopen woensdag was er inloop voor ouders. Zij kunnen dan meemaken hoe alles in zijn werk gaat in de klas. Bij ons was de inloop tijdens de gymles. De ouders mochten komen kijken én meedoen. Het was gezellig druk en de kinderen vonden het prachtig om aan de ouders te kunnen laten zijn wat zij al kunnen.

20 sep 2019 - nieuw digitaal schoolbord
Preview foto Wij hebben u al eerder gemeld dat wij een nieuw digitaal schoolbord in de klas hebben. Onlangs hebben de leerkrachten hiervoor een cursus gevolgd. Wij hebben ontdekt wat de nieuwe borden ons te bieden hebben. Zo kunnen de borden ook gekanteld worden en zijn er speciale programma's die ervoor zorgen dat er meerdere kinderen tegelijk met de touchscreen kunnen werken/spelen. Zo samen wordt het werken met het bord nog leuker!

20 sep 2019 - inloop
Preview foto Elke donderdagochtend (en soms vrijdag) beginnen we de dag met inloop voor de kinderen. Zij mogen dan zelf kiezen waarmee ze aan de slag gaan. Vaak zijn dit constructiematerialen, maar dit kunnen ook andere ontwikkelingsmaterialen uit de kasten zijn. Na afloop bewonderen de kinderen elkaars werk en vertellen zij aan elkaar wat zij hebben gemaakt. Hiermee bevorderen we de taalontwikkeling en de durf om te spreken in de groep. Ook is het goed voor het zelfvertrouwen; de kinderen zijn trots op wat zij hebben gemaakt.

13 sep 2019 - We zijn weer begonnen!
Preview foto Inmiddels zitten de eerste twee weken er alweer op. Gelukkig hadden de meeste kinderen weer reuze zin om naar school te gaan. We hebben kennis gemaakt met de nieuwe leerlingen en samen de afspraken weer eens doorgenomen. We hebben lekker geknutseld aan de verjaardagskalender, die het hele jaar achter in de klas zal hangen. Ook hebben we al geteld, voorgelezen, gezongen, gedanst en een versje geleerd. We werken nu aan het thema "Dit ben ik", waarvoor we onszelf in de spiegel hebben bekeken en onszelf daarna hebben getekend. Ook hebben we elkaar "omgetrokken" met kapla-blokjes en met wasco op een groot vel papier. De resultaten zijn te bewonderen in de klas en gang.

De kop is er dus af...op naar een heel leuk, gezellig en leerzaam schooljaar!