Groep 1/2B

De juffen van groep 1-2a zijn:

juf Maaike - werkt op maandag en dinsdag

juf Miranda - werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

BERICHTEN

20 sep 2019 - nieuw digitaal schoolbord
Preview foto Wij hebben u al eerder gemeld dat wij een nieuw digitaal schoolbord in de klas hebben. Onlangs hebben de leerkrachten hiervoor een cursus gevolgd. Wij hebben ontdekt wat de nieuwe borden ons te bieden hebben. Zo kunnen de borden ook gekanteld worden en zijn er speciale programma's die ervoor zorgen dat er meerdere kinderen tegelijk met de touchscreen kunnen werken/spelen. Zo samen wordt het werken met het bord nog leuker!

20 sep 2019 - inloop
Preview foto Elke donderdagochtend (en soms vrijdag) beginnen we de dag met inloop voor de kinderen. Zij mogen dan zelf kiezen waarmee ze aan de slag gaan. Vaak zijn dit constructiematerialen, maar dit kunnen ook andere ontwikkelingsmaterialen uit de kasten zijn. Na afloop bewonderen de kinderen elkaars werk en vertellen zij aan elkaar wat zij hebben gemaakt. Hiermee bevorderen we de taalontwikkeling en de durf om te spreken in de groep. Ook is het goed voor het zelfvertrouwen; de kinderen zijn trots op wat zij hebben gemaakt.

13 sep 2019 - We zijn weer begonnen!
Preview foto Inmiddels zitten de eerste twee weken er alweer op. Gelukkig hadden de meeste kinderen weer reuze zin om naar school te gaan. We hebben kennis gemaakt met de nieuwe leerlingen en samen de afspraken weer eens doorgenomen. We hebben lekker geknutseld aan de verjaardagskalender, die het hele jaar achter in de klas zal hangen. Ook hebben we al geteld, voorgelezen, gezongen, gedanst en een versje geleerd. We werken nu aan het thema "Dit ben ik", waarvoor we onszelf in de spiegel hebben bekeken en onszelf daarna hebben getekend. Ook hebben we elkaar "omgetrokken" met kapla-blokjes en met wasco op een groot vel papier. De resultaten zijn te bewonderen in de klas en gang.

De kop is er dus af...op naar een heel leuk, gezellig en leerzaam schooljaar!