Groep 1/2A

Onze juffen:

    

juf Lotte (ma-wo-do)

juf Carina  (di-vrij)

 

BERICHTEN

19 dec 2019 - Kerstviering en diner + maand december
Lieve ouders,

 

In deze drukke maand werden er in de klas werkjes gemaakt, pieten en Sinterklaas ontvangen, gespeeld; zowel buiten als binnen, getekend, geknutseld en ook veel gekletst. Ook vierden wij Kerst samen in de kerk en konden daarna genieten van ons heerlijke kerstdiner. Er werd gesmikkeld en gesmuld van de heerlijke hapjes. Moe maar blij (en sommige kinderen een beetje misselijk, gingen we naar huis. Vandaag is de één na laatste dag voor de vakantie en spelen, tekenen en knutselen wij. Gisteren namen wij al afscheid van juf Anne en straks van onze favoriete gym meester Daan.

 

Tot slot willen Carina en ik jullie bedanken voor al jullie hulp. Bij uitjes, het versieren van de klas, het weer opruimen daarvan Jullie zijn altijd bereid om te helpen, heel fijn! Wij genieten van onze klas en dus van jullie kinderen. Het is mooi om ze te zien groeien en ontwikkelen. Dank ook voor alle lekkere hapjes gisteren....Het was een mooi kerstfeest!

 

Nu is het bijna tijd voor de vakantie. Geniet ervan. We wensen jullie mooie dagen!

 

liefs van Carina en Lotte


05 dec 2019 - Sinterklaas 5 december 2019 1/2a
Het was een leuke en spannende dag vandaag! Sint kwam aan in een rode sportwagen en hij had hele lieve, en leuke Pieten bij zich!

Wat een feest was het! Na de optredens in de gymzaal kwamen Sint en de Pieten ook nog langs in de klas. Sint wist over iedereen iets te vertellen en hij liet als afscheid zakken vol cadeautjes achter waaruit we allemaal 1 cadeautje mochten kiezen.

 

Alle kinderen gingen moe maar blij naar huis of naar de opvang. Tot volgend jaar Sint!

En sinterklaas eruit, op naar de kerst :-) 

gelukkig mogen wij morgen (6 december) allemaal even uitslapen! 


04 dec 2019 - Pietengym
Lieve ouders,

 

Meester Daan (aka meester Klaas) had de gymzaal omgetoverd tot een oefenplek voor alle pieten. Er werd geklommen, de stoomboot werd voortgetrokken, gelopen over een brug, en de pakjes werden in de schoorstenen gegooid. Dit deden ze ook allemaal nog een keer in het donker, dat was spannend en ze waren zo stil dat de kinderen er niet van wakker werden. Aan het eind kregen alle pietjes een diploma met hun naam erop. Thuis kunnen ze het diploma (getekend door meester Snijders) nog inkleuren!


27 nov 2019 - November
Lieve ouders, 

 

Het is alweer november en we werken en spelen rondom het thema Sint. De kinderen spelen in de hoeken en brengen de hele dag cadeautjes en pepernoten naar elkaar. De juffen worden allemaal verrast met fopcadeaus en de opmerking “er zit wat op je neus” is dit jaar de favoriete grap uit het Sinterklaasjournaal. 

 

In het fotoalbum vindt u allerlei foto s die wij deze maand hebben gemaakt in de klas.

 


27 nov 2019 - Strooipieten in de klas!
Wij werden opeen verrast door drie lieve pieten die in onze klas kwamen. We vonden het allemaal wel een beetje spannend. Er waren een aantal vragen voor de pieten: de één wilde weten hoe je Piet kan worden en ook waarom er soms geen cadeau zit in de schoen en waaropm toch al die fopcadeautjes?

We dansten ook nog even samen met de pieten. Het was leuk! pieten bedankt!!


15 nov 2019 - Muzee Scheveningen
Preview foto Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Muzee Scheveningen.

Wij hebben daar gezien hoe de mensen op Scheveningen vroeger woonden. Ook hebben we veel geleerd over het leven in de zee. We hebben schelpen en dieren uit de zee bekeken en konden de zee horen in de schelpen. Ook zijn we zelf diep de zee in gegaan met een lichtje ( gele sticker op de handen van de kinderen) en daar rond gekeken naar echt vissen. Ook Nemo en Dori waren daar, dat vonden we helemaal leuk :)

De foto's zijn te zien in het fotoalbum.


08 nov 2019 - Kabouters
Preview foto Vandaag waren er opeens allemaal kabouters in de klas i.p.v. kinderen. We gingen met leerlingen van groep 8 naar buiten, waar allemaal leuke kabouteropdrachten waren. De foto's staan in het fotoalbum van de groep.

05 nov 2019 - KLaNK
Preview foto Vandaag hadden we een voorsteling van KLaNK.

Wat was het mooi, leuk en indrukwekkend om naar te kijken. De kinderen zaten vol bewondering en soms hard lachend te genieten van de voorstelling.

De foto's staan in het fotoalbum onder het kopje KLaNK


30 okt 2019 - De maand oktober
In de maand oktober hadden wij onder andere de thema's op reis ( kinderboekenweek) & het magische bos met kabouters. Zoals jullie al hebben gezien hebben wij verschillende activiteiten gedaan waaronder het kabouterpad!

in het fotoalbum zien jullie ook foto s van een gewone dag. We maakten werkjes, speelden in de hoeken en buiten en maakten de mooiste knutsels en tekeningen. 

 


04 okt 2019 - Huis van Gedichten
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek kwam het ‘Huis van Gedichten’ bij ons langs om een leuke les te geven. We hebben mogen luisteren naar mooie gedichten, hebben zelf gedichten gemaakt en daarna mochten we nog een mooie boot knutselen. Wat een leuke les was dat!

De foto's kunt u bekijken in het fotoalbum van onze klas.