Groep 1/2A

Onze juffen:

    

juf Lotte (ma-wo-do)

juf Carina  (di-vrij)

juf Anne (flexibel)

BERICHTEN

11 jul 2019 - thema circus- de laatste weken van het schooljaar
Eind juni zijn we gestart met het thema circus. De klas kreeg een kleine makeover, er kwam een circushoek, een mini circustent en er wordt sindsdien druk geoefend met jongleren, balanceren en wilde dieren worden getraind (niet helemaal van deze tijd meer maar de kinderen vinden dat nou eenmaal leuk :-))

 

Tijdens het buitenspelen wordt er door alle oudste kleuters in groepjes druk met een juf geoefend voor de eindvoorstelling Circus; de afsluiting van de kleuterperiode voor groep 2. Zij zullen (alleen voor hun ouders) volgende week s avonds op school hun kunsten laten zien. Tijdens deze avond zullen zij als dansers, op een vliegend tapijt, als acrobaat of skater en nog veel meer optreden!

Vandaag mocht groep 2 ook alvast een uurtje oefenen in groep 3 bij juf Tessa. Ze werkten uit een lijn 3 boekje (methode lezen) en kregen alvast te horen wat ze volgend jaar nodig hebben als ze echt in groep 3 zitten. 

Ondertussen speelden de kinderen van groep 0 en 1 bij juf Lotte in de klas. Lekker rustig Wat werd er leuk gespeeld door de kinderen! die foto s zie je ook in het foto album "circus- de laatste weken".

Nog 1 week en dan is het vakantie!

 


11 jul 2019 - schoolreis 20 juni 2019
Op donderdag 20 juni vertrokken alledrie de kleutergroepen in een bus naar Blijdorp. Het was een prima dag, beetje bewolkt en we hebben klein buitje gehad maar gelukkig ging daarna de zon schijnen. In groepjes liepen we door de dierentuin. Voor de lunch verzamelden we bij de speeltuin. Opeens ontstond er commotie. Er liep een ontsnapte gier tussen de kinderen. Gelukkig kwam de oppasser hem snel pakken en bract hij de gier terug naar zijn verblijf. 

we aten nog een ijsje en na het oceanium moesten we alweer verzamelen voor de terugreis. Op de terugweg vielen een aantal kleuters in slaap. Volgens mij was het een geslaagde dag!

Hulpouders bedankt!

In het bijgevoegde fotoalbum een kleine selectie van foto's. Ik heb er te veel maar die zijn volgens mij allemaal reeds gedeeld in jullie groepsapp!


23 mei 2019 - Het lieveheersbeestjespad 20 mei 2019
Op 20 mei gingen een aantal hulpouders met auto mee naar ieveheersbeestjespad. Wat een leuke activiteit vonden jullie dit. In groepjes werden alle opdrachten van het "kabouterpad"uitgevoerd en daardoor leerden de kinderen en de ouders en juf ook nog een aantal dingen over de natuur! leuk!

foto's vinden jullie in bijgevoegd album maar de meeste zullen ook reeds gedeeld zijn in jullie groepsapp! dank aan de hulpouders! heel erg fijn dat jullie met de auto mee wilden rijden en op pad wilden met de kinderen. 


23 mei 2019 - In de klas: Restaurant Bonjour

Vandaag openden wij voor de eerste keer ons eigen restaurant. De kinderen hadden de afgelopen twee weken al nagedacht over hoe een restaurant eruit ziet, wie daar werkt en wat je allemaal moet kunnen als je in een restaurant werkt. Ook dachten we na over namen, de verschillende soorten restaurants die je hebt en welke gerechten daarbij kunnen horen. 

 

Langzaam wordt de klas steeds meer een restaurant. Vandaag leerden we tafels dekken, met een dienblad 2 glazen en een fles lopen, en .... koken! Iedereen heeft vandaag meegeholpen en zo hadden we aan het einde van de schooldag, in de klas, ons eigen echte restaurant. Vandaag stond er een Frans gerecht op het menu: ratatouille. Deze werd geserveerd met rijst. We sneden en schilden de uien, courgette, aubergine en paprika’s. We dekten de tafels en leerden wat de juiste plek is voor een vork, lepel en mes. Na uren koken was het tijd voor het eten van de ratatouille met rijst. Hoewel er tijdens de voorbereiding verschillende kinderen waren die zeiden niet te houden van courgette of aubergine beloofden ze allemaal te proeven van de ratatouille. Het was een groot succes. Er waren slechts drie kinderen die na een aantal hapjes zeiden dat ze het toch niet lekker vonden. De overige 20 hebben samen bijna alles opgegeten! Nadat hun bordje leeg was kwamen ze in de rij staan voor nog een hapje! Zie het fotoalbum voor alle foto s van deze dag! 


13 mei 2019 - Vorig thema Bloemen en nieuwe thema: Restaurant
Lieve ouders, 

Bij de fotoalbums vindt u een album allerlei ( niet bijgevoegd bij dit bericht) en de foto 's van de gastles beroep van een straatveger(bijgevoegd fotoalbum) We leerden wat de straatvegers in Den Haag allemaal doen. Ook leerden we over afval, afval opruimen op verschillende manieren en recyclen. De kinderen kwamen zelf op het idee om bij bezoek aan bijvoorbeeld het strand niet alleen hun eigen afval op te ruimen maar ook rondslingerend plastic van iemand anders. Een oudste kleuter vond dit op zich een goed idee maar wel zielig dat meneer de straatveger dan straks geen baan meer heeft. Het was een leuke les!  Je leest een artikel over de gastlessen op de Parkiet hier

 

Na het thema bloemen zijn we vandaag (13 mei) gestart met het nieuwe thema: Restaurant. Wij zoeken nog divers aankleedmateriaal voor onze hoek en de klas. Uiteindelijk zal (een deel) van de klas worden omgetoverd worden tot restaurant. 

Heeft u iets wat wij kunnen gebruiken voor ons thema? Graag! 

 

 


01 apr 2019 - Voorstelling Eiland in de klas 01-04-2019
Preview foto Vandaag kwamen twee acteurs van HNT bij ons in de klas. Het was een verrassing voor de kinderen. Zij hebben volop genoten (en ik ook van de voorstelling en van de reacties van de kinderen). De foto;'s vinden jullie in het fotoalbum. 

 

Eiland.....over de voorstelling:
Op een bijzonder eiland is een klein mannetje de baas: "Jutter." Hij verzamelt op het strand  schatten, die de zee speciaal voor hem achterlaat. ‘Van mij!’ roept het mannetje dan blij. Maar hoewel vanuit grote hoogte een wijze berg over hem waakt, mist Jutter een speciale vriend. Als er op een dag een mens aanspoelt kan hij zijn geluk niet op. ‘Van mij’ roept hij uit! Maar daarmee lijkt de mens het niet eens. De mens is vergeten wie hij is maar hij weet wel dat hij iemand is. Iemand en Jutter leven vanaf dat moment samen en delen uiteindelijk alle schatten die de zee hen geeft. 
De kern van de voorstelling Eiland is: Samen leven is samen delen.


20 mrt 2019 - Klas 1/2b Thema ziek zijn 25 feb - 22 maart
Lieve ouders,

de afgelopen paar weken hadden we in de klas het thema ziek zijn. De kinderen hebben onder andere gekeken naar röntgenfoto s en deze besproken. Daarna knutselden ze zelf een “röntgenfoto” van hun hand. Er werd gemeten en gewogen, geluisterd naar elkaars hart, het lichaam werd besproken en we leerden wat het kleinste botje is (stijgbeugel in oor). In de huishoek speelden we met echte materialen, was er een pop met een gebroken been, een echte stethoscoop, en nog veel meer materialen waardoor we allemaal verplegers of dokters of patienten leken. Vorige week kwam er zelfs een ambulance voorrijden. De vader van Jonas was zo lief om ons alles te vertellen over wat er gebeurt nadat iemand 112 heeft gebeld. Ook mochten we in de ambulance kijken en zitten! Dank aan de vader van Jonas, die niet alleen onze klas kwam verblijden maar ook de andere twee kleuterklassen en daarna ook nog energie had om de peuters alles te laten zien! De kinderen en de leerkrachten vonden het ontzettend leuk! In het fotoalbum staan alle foto’s van de afgelopen periode. Er zijn ook foto s bij van de gymles van meester Daan en onze speel werklessen. 

 

Vanaf aanstaande maandag 25 maart zal de klas langzaam omgetoverd worden. Vanaf maandag hebben wij als thema bloemen. Wij zullen met de kinderen onder andere een bloemenwinkel gaan maken in de klas. Heeft u nog (plastic) bloemen en planten over? Of iets anders wat past bij het thema bloemen/bloemenwinkel (denk aan boeken over het thema, posters, andere spullen voor aankleding, vazen, potjes zaadjes etc) dan zouden wij het heel leuk vinden als uw kind dat volgende week mee naar school neemt! 

 

Tot morgen!

groetjes van juf Carina en juf Lotte


14 feb 2019 - in de klas 1/2 b 11-15 februari
Preview foto Deze week zijn we gestart met het thema carnaval. Mocht u nog verkleedkleding, brillen, pruiken of hoeden te leen hebben voor onze winkel; graag!

We hebben deze week maskers gemaakt, een praalwagen, we gaan nog clowntjes maken en we dansen en zingen tussendoor! Ook hielpen de kinderen de juffen bij het versieren van de klas.  

Nog steeds zijn er heel veel kinderen ziek. Mocht uw kind niet zo lekker zijn begrijpen wij het als ze thuis blijven. Graag wel even persoonlijk doorgeven of via mijn schoolinfo afmelden. Mocht het zo zijn dat u de inloggegevens niet hebt, of kwijt bent graag even aangeven bij juf Carina of Lotte.

 

Wat deden we verder deze week? De kinderen spelen heel veel met het nieuwe speelgoed, er is nieuw playmobil, bouwmaterialen,duplo spelletjes etc. Heel erg leuk! Voor valentijnsdag maakten sommige kinderen één of meerdere mooie kaarten die stiekem verstopt werden thuis zodat mama en of papa ze niet zouden ontdekken. Ook stempelden we met gouden verf onze handen in de vorm van een hart.

 

En hoe is het met Harry, onze eigen knuffelkat? Harry ging deze week logeren bij verschillende kinderen en beleefde mooie avonturen. Die werden opgeschreven in zijn schriftje en gaat telkens met Harry mee! De kinderen vinden het heel erg leuk om zijn avonturen te horen in de kring!

 

Sinds woensdag is het heel erg lekker weer en hebben we heerlijk buiten gespeeld! Morgen nog een laatste dagje bij juf Carina en dan is het al weekend! Hopelijk kunnen we dan ook allemaal genieten van het lekkere weer!

Fotoalbum:

  • waar-is-harry-boek.jpg
  • file8.jpeg
  • file7.jpeg
  • file6.jpeg
  • file5.jpeg
  • file4.jpeg
  • file3.jpeg
  • file2.jpeg
  • file1.jpeg
  • file.jpeg

23 jan 2019 - Bezoek aan de bibliotheek; voorleesweek
Preview foto Op maandag 21 januari bezochten wij de bibliotheek. Omdat de Nationale voorleesweek deze week start organiseert de bibliotheek speciaal voor scholen een voorleesmoment. Centraal deze week staat het boek "Een huis voor harry?" geschreven en getekend door Leo Timmers. (Prentenboek van het Jaar 2019)
Juf Linda van de bibliotheek las ons het boek voor. En Harry was er ook! We kregen ook een harry knuffel mee. S middags maakten de kinderen een huis voor Harry. Er kwamen ook huizen voor zijn vriendjes gemaakt van duplo of van blokken en dozen. Het liedje bij het boek kennen we ook al heel goed en luister je hier

 

Dank aan de moeder van Bo en Gaby voor het meegaan! 

De foto's van dit bezoek, en het spelen erna in de klas staan in het fotoalbum


17 jan 2019 - Bezoek Gemeentemuseum - Het wonder van Delfts blauw
Preview foto Op dinsdag 15 januari bezochten wij het Gemeentemuseum het wonder van Delfts blauw. Het was een erg leuke ochtend. Na afloop maakten wij onze eigen hele mooie Delfts blauwe bordjes!

06 dec 2018 - 5 december
Preview foto Op 5 december mochten wij Sint en zijn Pieten verwelkomen op school. De groepen 1 - 4 hadden een dans en of een liedje ingestudeerd voor de Sint. Wat was het leuk! Onze klas vond het wel een klein beetje spannend. Terug in de klas kwam de Sint als eerste bij ons in de klas. Hij wist heel veel dingen over alle kinderen. Dat er een paar kinderen zo van kletsen houden, of van knutselen, verkleden en het spelen in de klas.

 

We kozen allemaal een mooi cadeautje uit de zak en gingen blij naar huis. 

(meer foto's volgen)


03 dec 2018 - Sint in het land
Preview foto Sinterklaas is weer in het land. We volgen het sinterklaasjournaal en hebben allemaal pietenplaatjes gekregen om te ruilen. Sinterklaas heeft ook leesplankjes achtergelaten zodat de kinderen de plaatjes op de leesplank kunnen leggen voor de nieuwe pieten die nog niet zo goed kunnen lezen. We hebben woensdag 21 november de rommelpiet op bezoek gehad, die ook nog eens onze schoenen heeft gevuld! Verder zijn wij druk bezig met allerlei (knutsel)werkjes rondom Sinterklaas. We genieten ervan!

 

Op woensdag 5 december zal Sint bij ons op bezoek komen; we kunnen niet wachten!


27 nov 2018 - Naar het kinderboekenmuseum
Preview foto Op 19 november bezocht groep1/2 b wij het kinderboekenmuseum. De kinderen gingen op zoek naar de brief van aap en moesten de juiste opdracht bij de letter zoeken. Na iedere opdracht kregen zij puzzelstukken. Deze puzzelstukken moesten zij nadat alle opdrachten gedaan waren in elkaar zetten. Zo kwamen zij erachter waar de brief van Aap verstopt was. Het was een hele leuke plezierige ochtend! Alle ouders die mee waren; dank jullie wel voor jullie hulp!

22 okt 2018 - De periode tot de herfstvakantie
Preview foto In de eerste periode van dit schooljaar hebben we al een heleboel geleerd! We kennen de afspraken van de klas, we leren gezellig samen te spelen en natuurlijk ook samen te werken. Dit gaat al heel goed!

We hebben al verschillende thema's doorlopen: Zon en zee, Indianen, Vriendschap. Ook hebben wij genoten van de Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman is zelfs in de klas geweest en heeft ons laten zien hoe zij een prentenboek maakt.

 


21 okt 2018 - Herfst in de klas
Preview foto De herfstschatten die wij hebben gevonden tijdens onze wandeling, liggen nu bij ons in de klas. Hier hebben wij een herfsthoek van gemaakt, en de gevonden vruchten kunnen wij gebruiken voor leuke rekenactiviteiten. Herfst in de klas!

12 okt 2018 - Een herfstwandeling
Preview foto In het bos hebben wij naar de herfstkleuren gekeken en kastanjes, eikels en andere schatten verzameld voor onze herfsttafel. 

05 okt 2018 - Marije Tolman
Preview foto Op 5 oktober was Marije Tolman bij ons in de klas te gast. Zij heeft vele kinderboeken geillustreerd. Ook voor onze klas heeft ze mooie tekeningen gemaakt.