Dol-fijngroep

Op dinsdagmiddag houd ik mij bezig met de meerbegaafde leerlingen uit verschillende groepen.

In de even weken komen de leerlingen van de groepen 4 en 5. Groep 4 van 13.00 uur tot 14.00 uur en groep 5 van 13.30 uur tot 14.30 uur.
Deze leerlingen werken met smartgames , denkspellen en krijgen diverse opdrachten uit de methode 'Vooruit'.

In de oneven weken komen de leerlingen van de groepen 6 en 7 de hele middag. De leerlingen werken aan allerlei verschillende en uitdagende opdrachten. 
De leerlingen van de groepen 6 en 7 starten elke keer met een stukje filosofie. Daarnaast zijn de leerlingen van groep 6 bezig met een project.
De leerlingen van groep 7 krijgen Frans en werken daarnaast aan het project 'Leren leren'. Als afsluiting van de middag doen we moeilijke gezelschapsspellen, waarbij een groot beroep op logisch denken wordt gedaan.

Silvia van der Wal

BERICHTEN

17 jun 2019 - Spannende middag
Preview foto  

 

* zie ook de foto's in het foto album


22 mei 2019 - Kangoeroewedstrijd 2019
Preview foto Eind maart hebben de leerlingen van de groepen 5 tm 8 meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is een reken- en wiskundewedstrijd voor basis- en middelbare scholen. Hij wordt jaarlijks georganiseerd in vele landen en regio's waaronder België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Georgië, Hongarije, Italië, Kazachtstan, Litouwen, Macedonië, Mexico en Pakistan.

De leerlingen krijgen een certificaat en een aandenken.

De leerlingen die het beste gescoord hebben van elke groep, hebben een prijs gekregen. 

Op de foto's ziet u de prijswinnaars uit de diverse groepen.