Nieuws

Hockeytoernooi groep 7 en 8

Hockeytoernooi groep 7 en 8

30 mei 2019 - Na een geslaagde sportdag werd deze sportieve dag verlengd door het schoolhockeytoernooi voor de groepen 7 en 8. Met drie teams werd er gestreden. Vol trots hebben we de prijs voor het sportiefste team mee naar De Parkiet genomen! 
Bekijk fotoalbum ›
De sportdag gaat door!

De sportdag gaat door!

29 mei 2019 - En wat voor feest was het weer. We hadden prachtig weer en alle kinderen hadden er enorm zin in en dat lieten ze zien ook. De kleuters en groep 3 op school en de groepen 4 t/m 8 op het veld.

Er werd heel fanatiek en vooral ook heel sportief gespeeld. Tussendoor was er een pauze met een drankje en een banaan. En na afloop was er voor iedereen een ijsje en een vaantje. De beste teams (op het veld) kregen nog een medaille.

Het was een schitterende dag, mede door alle hulp van heel veel ouders! Iedereen heel erg bedankt!

Download hier het filmpje van de warming-up

zie ook de foto's in het fotalbum

Voorbereiding sportdag

Voorbereiding sportdag

24 mei 2019 - Groep 7J is al helemaal klaar voor de sportdag. Het warming-up dansje zit er goed in en de sfeer ook. We hebben er allemaal zin in! Oefenen jullie het dansje thuis ook?

https://www.dropbox.com/s/gw07mo8bdmd0hy9/VID_20190523_143151.mp4?dl=0 

Avond 4 Daagse

Avond 4 Daagse

21 mei 2019 - Deze week zijn we met veel kinderen en ouders gestart met de Avond 4 Daagse. Altijd weer een gezellige happening. Gelukkig hebben we goed wandelweer.

Het AD heeft ons ook gespot - zie de foto uit de krant.

Museum Het Rembrandthuis

Museum Het Rembrandthuis

17 mei 2019 - Groep 8 heeft een bezoek gebracht aan het Rembrandthuis. Ze hebben kennis gemaakt met Rembrandts geëtste landschappen en gezien hoe hij naar de werkelijkheid tekende maar ook zijn fantasie gebruikte. Ze hebben een rondleiding gekregen en een landschaps-ets gemaakt op basis van hun eigen gefantaseerde tekening.  
Bekijk fotoalbum ›
Pasen

Pasen

18 april 2019 - 

Vandaag hebben we in de gymzaal met elkaar het Paasfeest gevierd. Hierbij hebben we stil gestaan bij dat het soms wel eens donker om je heen lijkt en dat er dingen kunnen zijn waar je bang voor bent. Maar ook dat we heel dankbaar zijn dat er mensen om ons heen zijn die er voor ons zijn en ons helpen. Dan wordt het weer licht en voelen we de warmte en de vriendschap. Daarna hebben de kinderen in de klas genoten van een Paasbrunch. Het was erg gezellig in de groepen.
Bekijk fotoalbum ›

Palmpasen

Palmpasen

18 april 2019 - Op woensdag 10 april hebben 53 kinderen een Palmpaasstok versierd. Wat een grote opkomst! Er werd hard geknutseld en er waren genoeg ouders om te helpen. De sfeer was erg gezellig. Op zondag 14 april begon de dienst om 9.30 uur. Met elkaar hebben we een mooie viering neergezet en was alles goed te verstaan! Achter de drumband aan liepen we naar verzorgingstehuis Willem Drees. Daar hebben we veel bejaarden blij kunnen maken met een mooie Palmpaasstok. De ouderen straalden helemaal en een aantal kinderen kwam nog even melden dat dit wel heel mooi was om te doen. Bedankt iedereen die mee heeft geholpen om deze traditie met elkaar voort te zetten.
Bekijk fotoalbum ›
#Wij zijn Nederland

#Wij zijn Nederland

08 april 2019 - Afgelopen dagen hebben de voorstellingen van #WijzijnNederland bij ons op school plaatsgevonden. #WijzijnNederland is een project bestaande uit vier verschillende klassenvoorstellingen. In iedere voorstelling, afgestemd op de leeftijdsgroep, krijgen leerlingen ruimte te participeren. Leerlingen filosoferen, maken en bouwen mee aan de voorstellingen in hun eigen klas.
Lees meer ›
Bekijk fotoalbum ›
Carnaval

Carnaval

08 april 2019 - Carnaval was weer een mooi feest! 
Met elkaar hebben we gehost en gezongen. De Parkiet werd 
omgetoverd tot het kippenhok werd. Op dat moment was 
prins Carnaval even de directeur van het kippenhok. 
Iedere groep deed een optreden en binnen elke groep was 
er een winnaar voor de mooiste, grappigste, 
de grootste held, de mooiste prins of prinses. 
De groepen 7 & 8 gingen in hun onesie naar de schaatsbaan. 
Op de uithof lieten zij hun mooiste kunsten zien.
Bekijk fotoalbum ›
Open podium

Open podium

15 februari 2019 - Op 1 en 8 februari was het open podium op De Parkiet.

De klassen deden hun optredens, de ouders kwamen kijken.
Iedereen liet hun kunsten en talenten zien!

Het was genieten!
Bekijk fotoalbum ›

schaaktoernooi

schaaktoernooi

15 februari 2019 - De Parkiet werd op het schaaktoernooi vertegenwoordigd door maar liefst drie teams.
Er werd hard gewerkt en het was een gezellige dag!
Bekijk fotoalbum ›
Bee-bot-robot

Bee-bot-robot

10 januari 2019 - Leren programmeren:

Voor de kleutergroepen zijn er Beebots aangeschaft. Hierdoor maken de kinderen kennis met de beginselen van programmeren. Wij willen kinderen leren falen en leren doorzetten. Fouten maken mag. Bij programmeren merk je dat wanneer je stappen overslaat het niet zal lukken. Je krijgt directe feedback. Door veel fouten te maken, kom je steeds een stapje verder. Leren omgaan met falen is belangrijk voor het leerproces. Kritisch denken en het stimuleren van probleemoplossend vermogen.
Lees meer ›

Gezellige feestdagen

Gezellige feestdagen

23 december 2018 - 

We wensen u allen met de kinderen fijne gezellige feestdagen en een gezond en mooi 2019.

Team De Parkiet.

Kerstmis

Kerstmis

07 december 2018 - Het is kerst op de Parkiet! De school is helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Vanaf maandag oefenen we de kerstliedjes in de klas die passen bij het kerstspel. Wilt u ook alvast oefenen?

Klik op 'lees meer' om te liedjes te vinden.

 
Lees meer ›

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

05 december 2018 - De Sint kwam dit jaar aan in een brandweerauto. Daarna hadden de groep 1 t/m 4 feest (met de Sint en zijn Pieten) in de gymzaal. De andere groepen gingen aan de slag met de prachtige surprises die zijn gemaakt. Wat was het weer een feest!  

De algemene foto's van het feest vindt u bij het fotoalbum van deze pagina, op de klassensites vindt u nog foto's per klas. 

Feest aan Zee, project de Betovering

Feest aan Zee, project de Betovering

19 oktober 2018 - Feest aan Zee, de betovering:

Ons culturele thema deze periode was de betovering, waarbij de koppeling gelegd werd met de Kinderboekenweek en dat thema was vriendschap.
Lees meer ›

Because we care

12 oktober 2018 - Because we Care - juf Pauline gaat vluchtelingen helpen op Lesbos

Met de verkoop van smoothies, eierkoeken, groente en fruit hebben we een bedrag van €735,50 opgehaald. Dat is een heel mooi bedrag, veel dank hiervoor! Heb je vragen over Kar Tempe of ben je benieuwd over wat ik nog meer ga doen op Lesbos, kom gerust langs met vragen.

Juf Pauline