Groep 8

Welkom op de site van groep 8! 

 

Op maandag, donderdag en vrijdag werkt juf Deborah.

 

Op dinsdag en woensdag werkt juf Pauline. 

BERICHTEN

11 mrt 2019 - Proefjes Natuur en techniek
Preview foto Bij het thema Waanzinnige experimenten van Natuur en Techniek hebben we gekeken naar de vorm van stoffen en hoe deze kan veranderen. Van vloeibaar naar vast en andersom. 

21 feb 2019 - Schaatsen
Preview foto Het schaatsen in de Uithof was een groot succes! Van kinderen die voor het eerst op de schaatsen stonden tot kinderen die als een speer over de baan gingen. Met vallen en opstaan zijn er vandaag heel wat rondjes geschaatst! 

08 feb 2019 - Museon Wonen op Mars
Preview foto Vandaag hebben we de les Wonen op Mars in het Museon gevolgd. De kinderen hebben geleerd over de leefomstandigheden op Mars. En ze moesten nadenken hoe ze op Mars zouden kunnen leven. Uiteindelijk moesten ze een huis ontwerpen waarin ze minimaal 5 jaar konden overleven op Mars. De tentoonstelling Reizen in de ruimte mochten ze kort bekijken. Hier waren erg veel leuke dingen te doen. Alle kinderen mochten een terugkomkaartje meenemen om deze tentoonstelling later nog eens te bezoeken. Deze tentoonstelling sluit ook aan bij de lezing die de kinderen in mei krijgen van Andre Kuipers. In het fotoalbum een aantal foto's van deze leuke ochtend.   

04 feb 2019 - Bezoek Haags Gemeentearchief
Preview foto Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het Haags Gemeentearchief. In het fotoalbum kunt u een aantal foto's van deze ochtend bekijken. 

19 okt 2018 - Geen zee te hoog
Preview foto Als start van festival De Betovering zijn we naar de voorstelling Geen zee te hoog geweest op het Zuiderstrand. In het fotoalbum vindt u een aantal foto's van deze middag. 

15 okt 2018 - Bezoek middelbare scholen
Preview foto In november en december zullen wij een aantal middelbare scholen gaan bezoeken. Alle bezoeken starten rond één uur. We vertrekken altijd met de hele klas op fiets vanaf de Parkiet. Als uw kind na het bezoek zelfstandig naar huis toe mag, wilt u dit dan aan ons doorgeven?

 

Voor elk bezoek zijn we op zoek naar 1 ouder die met ons meekan, graag ook op de fiets. Als u mee wit, kunt u ons een bericht sturen. 

 

We bezoeken alle scholen met de hele klas. Sommige scholen zullen niet bij het advies van uw kind aansluiten. Dan kunnen zij wel een indruk opdoen van een middelbare school en zien naar welke scholen klasgenoten misschien gaan. 

 

De volgende bezoeken staan nu gepland:

 

donderdag 8 november Dalton 13.15 - 15.00 uur

dinsdag 20 november Populier lyceum (tijd nog onbekend)

donderdag 29 november Maris Houtrust 13.00 - 15.00 uur

donderdag 13 december Maris Bohemen 13.00 - 15.00 uur


09 okt 2018 - Bezoek Tjerk Noordraven
Preview foto Vandaag hebben we Tjerk Noordraven op bezoek gehad in de klas. Hij kwam vertellen over zijn boeken uit 'de engste serie ooit'. Daarnaast heeft hij verteld over zijn verzameling spinnen en vleermuizen. 

02 okt 2018 - Museon: Insecten Snacken
Preview foto In het Museon hebben we de les Insecten Snacken gevolgd. Zie de foto´s voor een impressie van deze les en het proeven van de meelwormen!