Groep 5

Welkom bij groep 5 van basisschool De Parkiet.

In groep 5 zitten 29 kinderen: 10 jongens en 19 meisjes.

Van maandag tot en met donderdag geeft meneer Snijders les.

Op vrijdag staat juffrouw Ariadne voor de klas.

 

 

BERICHTEN

06 apr 2019 - Bobbie is aan het wisselen.
Preview foto Bobbie, het hondje van Charlotte is aan het wisselen.

20 mrt 2019 - Beelden aan Zee
Preview foto Wat een prachtig museum is Beelden aan Zee toch! We waanden ons echte kunstenaars.

20 mrt 2019 - Op weg naar de Schouwburg
Preview foto Ntjong viert feest. Ze bestaan aan 5 jaar. Alle groepen 5 zijn uitgenodigd om dat samen met hen te vieren in de Schouwburg.

06 feb 2019 - Carnaval
Preview foto Claire en de meester hadden een Schotse kilt aangetrokken, en natuurlijk een pruik met rood haar.

06 jan 2019 - Blokkenbouwsels
Preview foto We rekenen niet alleen met onze tablets. We werken ook met concreet materiaal.

18 dec 2018 - Kerststal
Preview foto We hebben een kerststal gemaakt van toiletrollen en papier-maché.

14 dec 2018 - Pietendiploma
Preview foto De tekenpiet heeft weer een pietendiploma gemaakt. Dit keer helemaal op zijn iPad.

14 dec 2018 - Paarse Vrijdag
Preview foto De kinderen van groep 5 vinden dat dat alle mensen moeten kunnen zijn wie ze zijn.

06 dec 2018 - Gevaarlijke Sint
Preview foto Van papier hebben we sinterklaasjes gemaakt. De Sinterklaas van Nuri zou ik niet graag in het donker tegenkomen.

06 dec 2018 - Surprises
Preview foto Iedereen ging blij naar huis.

06 dec 2018 - Pijpenragers
Preview foto Van pijpenragers hebben we Pietjes gemaakt.

06 dec 2018 - De kerk wordt gesloopt.
Preview foto Zonder de kerk is het nu veel lichter in de klas.

06 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Bordtekening. De meester heeft zich laten inspireren door Philips Wouwerman, de paardenschilder van de 17e eeuw.

06 nov 2018 - Ontwerpers van de toekomst
Preview foto Ontwerpers van de toekomst. Deze les kwam uit een doeboek van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

26 okt 2018 - Door de ogen van de boswachter
Preview foto De kinderen hebben twee lessen gevolgd over de duinen. Woensdag 10 oktober leerden we in het Museon over het ontstaan van de duinen, over de duinen als verdedigingsplek tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de duinen als verblijfplaats van bijzondere dieren en planten.

 

De week daarop konden we het met eigen ogen zien, we gingen met boswachter Hans op excursie in het Westduinpark. Het was prachtig weer, we leerden veel van de boswachter, maar er was gelukkig ook volop ruimte om te spelen.

De boswachter heeft de meester vorig jaar een bekeuring gegeven toen hij in het weekend aan het rennen was in een kwetsbaar gebied in de duinen. Op het moment dat de meester de bekeuring kreeg was hij boos, nu snapt hij de boswachter: in gebieden waar zeldzame planten groeien en zeldzame dieren leven moet je niet gaan rennen. Toen ze er bovendien achterkwamen dat ze veertig jaar geleden bij elkaar in de klas zaten was alles vergeten en vergeven.

Deze twee lessen waren onderdeel van Feest aan zee. We kregen ze daarom gratis aangeboden van de gemeente Den Haag. Dat is mooi meegenomen!


26 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto

Woensdag 3 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. De juffen en meesters van de Parkiet waren, voordat de school openging, aan het touwtjespringen op het plein en nodigden zoveel mogelijk kinderen met hen mee te doen, want dat was het motto van de Kinderboekenweek: kom erbij! ‘s Middags was er een kinderboekenmarkt voor de kinderen in de gymzaal en meneer Snijders verkocht namens Paagman boeken in de hal.

.

Op maandag 8 oktober hebben we schrijfster Anke Kranendonk ontmoet in de bibliotheek aan de Fahrenheitstraat. Meneer Snijders heeft in de klas haar boek Paniek in de tent voorgelezen. In dat boek vertellen een broer en een zus op de camping in hun tent sterke verhalen om elkaar bang te maken. Het is een grappig boek. Anke Kranendonk vertelde in de bibliotheek dat ze de sterke verhalen uit de krant had gehaald, het was allemaal ooit echt gebeurd.


26 okt 2018 - Rots en Water
Preview foto Op dinsdagochtend 2 oktober hebben de kinderen in de gymzaal de eerste Rots en Watertraining gekregen van Angela Apon. Rots en Water helpt de kinderen zich bewust te worden van hun eigen kracht en kwaliteiten. Door sport en spel leren de kinderen samen te spelen en samen te werken, ze leren grenzen te stellen en de grenzen van anderen te respecteren. De Rots en Watertraining gaat door tot de kerstvakantie.