´╗┐
 
 
 
 

Groep 4M

 

Onze juffen:

 

                

juf Marja (ma-di-wo)          juf Frederique (do-vr)

 

We hebben 29 kinderen in de klas (19 jongens - 10 meisjes) 

BERICHTEN

09 nov 2018 - bezoek gemeentemuseum
Preview foto Vandaag zijn we naar het gemeentemuseum geweest en hebben de tentoonstelling "aan zee bekeken". De schilderijen hadden allemaal iets met de zee te maken. We hebben gezien dat je op verschillende manieren de zee en duinen kunt schilderen. We hebben ook zelf kunstwerken mogen maken, waarbij we ons hebben laten inspireren door Jan Toorop en Piet Mondriaan.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum "gemeentemuseum".


08 nov 2018 - Bibliotheekbezoek
Preview foto Vandaag zijn we voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest om boeken te lenen. 

Dat wordt weer lekker veel leesplezier de komende weken! 

Bekijk het fotoalbum "bibliotheekbezoek" voor meer foto's.


10 okt 2018 - Cultureel project De betovering
Preview foto Op school zijn we bezig geweest met 'betoveren'. Soms ziet iets er betoverend uit. In je fantasie kan een heleboel. Wij gaan onze saaie stad betoveren. Naar aanleiding van het verhaal over meneer Pruimelaar die er voor heeft gezorgd dat een hele nette (saaie) straat werd 'omgetoverd' in een straat met allemaal bijzondere huizen, hebben wij ons eigen droomhuis ontworpen. Dit moest eerst op papier en daarna moesten we dit proberen na te maken als huis. Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt, waarbij het ontwerp heel goed is nagemaakt. Voor het open podium hebben we toverspreuken gemaakt waarmee we onszelf in de droomstad kunnen verplaatsen.

Met wereldoriëntatie hebben we ook het thema huizen. Hier leren en ontdekken we wat er allemaal nodig is om een huis te bouwen. We hebben er met veel plezier aan gewerkt.


04 okt 2018 - Anke Kranendonk
Preview foto Op ma 4/10 zijn we met de klas naar de bieb geweest. Hier kwam de schrijfster Anke Kranendonk iets vertellen over de (vele) boeken die ze heeft geschreven.

Het was een hele leuke les. Als er kinderen zijn die nu een boek willen lezen, dan kunt u deze, met een gratis abonnement, uitzoeken in de bibliotheek.

 


10 sep 2018 - Wereldori├źntatie: Oertijd
Preview foto Met wereldoriëntatie hebben we gewerkt met het thema Oertijd.

We begonnen met de dinosaurussen, een onderwerp wat de kinderen erg aanspreekt.

Met handvaardigheid hebben we onze eigen dino gemaakt van klei.

 


07 sep 2018 - Info middag groep 4
Preview foto Vr. 7 sept. was de info middag. Het was fijn dat er zoveel ouders belangstelling hadden. Naast het krijgen van informatie, moesten de ouders ook zelf aan het werk om info bij de kinderen te verkrijgen via de cooperatieve werkvorm 'Zoek iemand die ... '.

Hierbij leerden de ouders en de kinderen elkaar ook iets beter kennen.

Wij vonden het een geslaagde middag. 


´╗┐