Groep 4M

 

Onze juffen:

 

                

juf Marja (ma-di-wo)          juf Frederique (do-vr)

 

en 28 kinderen in onze klas

BERICHTEN

19 jun 2019 - Juffendag
Preview foto Vandaag vierden we juffendag. Na alle toetsen was er nu tijd voor een welverdiend feestje.

We hebben gezellige spelletjes gedaan, zowel binnen als buiten, we hebben een koek versierd en daarna lekker opgesmikkeld en we hebben gespreeld in de speeltuin.

De juffen zijn heel erg verwend met allemaal leuke, mooie cadeautjes en lieve berichtjes en tekeningen en een hele gezellige dag!

Iedereen super bedankt hiervoor!


01 apr 2019 - NT jong - Monsters
Preview foto Nee, het was geen april grap, maar ineens stonden er 2 vreemde figuren in de klas. Zij kwamen vertellen dat er een soort monster bij ons in de muren van de klas woonden.

We moesten er nu achter zien te komen of hij wel/niet vriendelijk was en of hij wel/niet mocht blijven.

Gelukkig waren we het er bijna allemaal over eens dat we dit vreemde monster een kans moesten geven en mocht hij blijven.

Een paar dagen later kregen we een verhuisberichtje. Hij bedankte ons dat hij mocht blijven, maar had toch ergens anders nog een rustig plekje gevonden.

Een bijzonder stukje theater in de klas. De kinderen hebben ervan genoten.


04 mrt 2019 - project speeltuinjournaal
Preview foto We zijn in de klas gestart met het project "speeltuinjournaal". In dit project gaan de kinderen op zoek naar de mooiste en meest veilige speeltuin in de buurt. Snel zal duidelijk worden dat die speeltuin misschien wel helemaal niet bestaat. Want wat maakt een speeltuin mooi? en wanneer is een speeltuin veilig? En nog belangrijker; hoe zal jouw ideale speeltuin eruit zien? De kinderen onderzoeken, interviewen en reflecteren. Daarnaast gaan ze natuurlijk ook zelf ontwerpen. Uiteindelijk zal het resultaat gepresenteerd worden. 

Fijn dat we bij de start van dit project weer veel hulp van ouders, opa's en oma's hebben gehad. 


04 mrt 2019 - carnaval
Preview foto Op 21 februari hebben we carnaval gevierd. Na de sleuteloverdracht mocht Prins gijs uit groep 6 samen met zijn adjudanten het feest openen en gingen we los in "Het kippenhok". Groep 4 heeft opgetreden met het nummer "Toet toet toet, ik kom eraan" en we hebben flink gehost en polonaise gelopen op de carnavalsnummers van andere klassen. De sfeer zat er lekker in!

Voor meer foto's zie fotoalbum carnaval groep 4MF


24 jan 2019 - Bezoek Louwman museum
Preview foto Vandaag zijn we met de hele klas naar het museum geweest. We hebben genoten van alle mooie auto's. Met een opdrachtenkaart zijn we het museum doorgewandeld en hebben veel geleerd. 

19 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto Wat was het weer gezellig tijdens het kerstdiner. Iedereen zag er feestelijk en vrolijk uit. We hebben heerlijk gesmikkeld van alle lekkere dingen. 

05 dec 2018 - Sinterklaas feest
Preview foto Eindelijk was het dan zover. De Sint kwam vandaag op school.

Na zijn aankomst in een brandweerauto, hebben de groepen 1 t/m 4 feest gevierd in de gymzaal. Wij deden het liedje 'ooh Sinterklaas' voor de Sint, waarin we prachtige moves zagen van diverse kinderen. Na het buitenspelen kwamen de Sint en zijn Pieten ook nog even in de klas en kregen we een zak met kadootjes. Het was een echte feestdag!


30 nov 2018 - Pietjes knutselen
Preview foto Wat een gezellige bedrijvigheid deze middag. Met de fantastische hulp van maar liefst 5 moeders is het een prachtig resultaat geworden. Wat je al niet kunt doen met een yochurtbakje en een wijnfles!

Bekijk meer foto's bij het foto album "pietjes knutselen" 


28 nov 2018 - Pieten op school
Preview foto Vanochtend waren er ineens 3 Pieten op school. De juf schrok zich een hoedje toen er hard op de deur werd gebonkt. Met de Pieten hebben we een liedje gezongen en er op gedanst. We kregen ook allemaal een handje strooigoed. 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van onze groep.


21 nov 2018 - Gezonde traktatie
Preview foto We hebben deze maand veel verjaardagen gehad. Feest en een lekkere traktatie.

We willen u hierbij nog wel even aan herinneren aan de afspraak op onze school, dat de kinderen een (redelijk) gezonde traktatie uitdelen. Zeker in deze periode, waarin toch al wat meer gesnoept wordt. Een klein snoepje of mini cakeje is prima. Een klein speeltje, pennetje, opschrijfboekje is ook een leuk alternatief. 


21 nov 2018 - Rommelpiet is geweest
Preview foto Vannacht is rommelpiet in de school geweest. Wat was het een bende in de klas. Alles was overhoop gehaald en ook de schoenen stonden niet meer bij de schoorsteen maar waren overal verstopt. Gelukkig kunnen de kinderen heel goed helpen met opruimen, dus met het kwartiertje was alles weer netjes.

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van onze groep.


19 nov 2018 - Poster maken in groepjes
Preview foto Per groepje van 4 à 5 kinderen hebben we een Sinterklaasposter gemaakt. 

In een groepje werken in best lastig. Je moet goed weten wat iedereen wil en de taken eerlijk verdelen. We begonnen met het maken van een kleine tekening/schets. Daarna werden de taken verdeeld en ging iedereen aan de slag. Het resultaat is heel goed gelukt. 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van onze groep.


09 nov 2018 - bezoek gemeentemuseum
Preview foto Vandaag zijn we naar het gemeentemuseum geweest en hebben de tentoonstelling "aan zee" bekeken. De schilderijen hadden allemaal iets met de zee te maken. We hebben gezien dat je op verschillende manieren de zee en duinen kunt schilderen. We hebben ook zelf kunstwerken mogen maken, waarbij we ons hebben laten inspireren door Jan Toorop en Piet Mondriaan.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum "gemeentemuseum".


08 nov 2018 - Bibliotheekbezoek
Preview foto Vandaag zijn we voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest om boeken te lenen. 

Dat wordt weer lekker veel leesplezier de komende weken! 

Bekijk het fotoalbum "bibliotheekbezoek" voor meer foto's.


10 okt 2018 - Cultureel project De betovering
Preview foto Op school zijn we bezig geweest met 'betoveren'. Soms ziet iets er betoverend uit. In je fantasie kan een heleboel. Wij gaan onze saaie stad betoveren. Naar aanleiding van het verhaal over meneer Pruimelaar die er voor heeft gezorgd dat een hele nette (saaie) straat werd 'omgetoverd' in een straat met allemaal bijzondere huizen, hebben wij ons eigen droomhuis ontworpen. Dit moest eerst op papier en daarna moesten we dit proberen na te maken als huis. Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt, waarbij het ontwerp heel goed is nagemaakt. Voor het open podium hebben we toverspreuken gemaakt waarmee we onszelf in de droomstad kunnen verplaatsen.

Met wereldoriëntatie hebben we ook het thema huizen. Hier leren en ontdekken we wat er allemaal nodig is om een huis te bouwen. We hebben er met veel plezier aan gewerkt.


04 okt 2018 - Anke Kranendonk
Preview foto Op ma 4/10 zijn we met de klas naar de bieb geweest. Hier kwam de schrijfster Anke Kranendonk iets vertellen over de (vele) boeken die ze heeft geschreven.

Het was een hele leuke les. Als er kinderen zijn die nu een boek willen lezen, dan kunt u deze, met een gratis abonnement, uitzoeken in de bibliotheek.

 


10 sep 2018 - Wereldoriëntatie: Oertijd
Preview foto Met wereldoriëntatie hebben we gewerkt met het thema Oertijd.

We begonnen met de dinosaurussen, een onderwerp wat de kinderen erg aanspreekt.

Met handvaardigheid hebben we onze eigen dino gemaakt van klei.

 


07 sep 2018 - Info middag groep 4
Preview foto Vr. 7 sept. was de info middag. Het was fijn dat er zoveel ouders belangstelling hadden. Naast het krijgen van informatie, moesten de ouders ook zelf aan het werk om info bij de kinderen te verkrijgen via de cooperatieve werkvorm 'Zoek iemand die ... '.

Hierbij leerden de ouders en de kinderen elkaar ook iets beter kennen.

Wij vonden het een geslaagde middag.