Groep 4M

 

Onze juffen:

 

                

juf Marja (ma-di-wo)          juf Frederique (do-vr)

 

Daniël is verhuisd naar Spanje, dus we hebben nu nog maar 28 kinderen in de klas (18 jongens - 10 meisjes). 

BERICHTEN

05 dec 2018 - Sinterklaas feest
Preview foto Eindelijk was het dan zover. De Sint kwam vandaag op school.

Na zijn aankomst in een brandweerauto, hebben de groepen 1 t/m 4 feest gevierd in de gymzaal. Wij deden het liedje 'ooh Sinterklaas' voor de Sint, waarin we prachtige moves zagen van diverse kinderen. Na het buitenspelen kwamen de Sint en zijn Pieten ook nog even in de klas en kregen we een zak met kadootjes. Het was een echte feestdag!


30 nov 2018 - Pietjes knutselen
Preview foto Wat een gezellige bedrijvigheid deze middag. Met de fantastische hulp van maar liefst 5 moeders is het een prachtig resultaat geworden. Wat je al niet kunt doen met een yochurtbakje en een wijnfles!

Bekijk meer foto's bij het foto album "pietjes knutselen" 


28 nov 2018 - Pieten op school
Preview foto Vanochtend waren er ineens 3 Pieten op school. De juf schrok zich en hoedje toen er hard op de deur werd gebonkt. Met de Pieten hebben we een liedje gezonden en er op gedanst. We kregen ook allemaal een handje strooigoed. 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van onze groep.


21 nov 2018 - Gezonde traktatie
Preview foto We hebben deze maand veel verjaardagen gehad. Feest en een lekkere traktatie.

We willen u hierbij nog wel even aan herinneren aan de afspraak op onze school, dat de kinderen een (redelijk) gezonde traktatie uitdelen. Zeker in deze periode, waarin toch al wat meer gesnoept wordt. Een klein snoepje of mini cakeje is prima. Een klein speeltje, pennetje, opschrijfboekje is ook een leuk alternatief. 


21 nov 2018 - Rommelpiet is geweest
Preview foto Vannacht is rommelpiet in de school geweest. Wat was het een bende in de klas. Alles was overhoop gehaald en ook de schoenen stonden niet meer bij de schoorsteen maar warenverstopt. Gelukkig kunnen de kinderen heel goed helpen met opruimen, dus met het kwartiertje was alles weer netjes.

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van onze groep.


19 nov 2018 - Poster maken in groepjes
Preview foto Per groepje van 4 à 5 kinderen hebben we een Sinterklaasposter gemaakt. 

In een eengroepje werken in best lastig. Je moet goed weten wat iedereen wil en de taken eerlijk verdelen. We begonnen met het maken van een kleine tekening/schets. Daarna werden de taken verdeeld en ging iedereen aan de slag. Het resultaat is heel goed gelukt. 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van onze groep.


09 nov 2018 - bezoek gemeentemuseum
Preview foto Vandaag zijn we naar het gemeentemuseum geweest en hebben de tentoonstelling "aan zee bekeken". De schilderijen hadden allemaal iets met de zee te maken. We hebben gezien dat je op verschillende manieren de zee en duinen kunt schilderen. We hebben ook zelf kunstwerken mogen maken, waarbij we ons hebben laten inspireren door Jan Toorop en Piet Mondriaan.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum "gemeentemuseum".


08 nov 2018 - Bibliotheekbezoek
Preview foto Vandaag zijn we voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest om boeken te lenen. 

Dat wordt weer lekker veel leesplezier de komende weken! 

Bekijk het fotoalbum "bibliotheekbezoek" voor meer foto's.


10 okt 2018 - Cultureel project De betovering
Preview foto Op school zijn we bezig geweest met 'betoveren'. Soms ziet iets er betoverend uit. In je fantasie kan een heleboel. Wij gaan onze saaie stad betoveren. Naar aanleiding van het verhaal over meneer Pruimelaar die er voor heeft gezorgd dat een hele nette (saaie) straat werd 'omgetoverd' in een straat met allemaal bijzondere huizen, hebben wij ons eigen droomhuis ontworpen. Dit moest eerst op papier en daarna moesten we dit proberen na te maken als huis. Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt, waarbij het ontwerp heel goed is nagemaakt. Voor het open podium hebben we toverspreuken gemaakt waarmee we onszelf in de droomstad kunnen verplaatsen.

Met wereldoriëntatie hebben we ook het thema huizen. Hier leren en ontdekken we wat er allemaal nodig is om een huis te bouwen. We hebben er met veel plezier aan gewerkt.


04 okt 2018 - Anke Kranendonk
Preview foto Op ma 4/10 zijn we met de klas naar de bieb geweest. Hier kwam de schrijfster Anke Kranendonk iets vertellen over de (vele) boeken die ze heeft geschreven.

Het was een hele leuke les. Als er kinderen zijn die nu een boek willen lezen, dan kunt u deze, met een gratis abonnement, uitzoeken in de bibliotheek.

 


10 sep 2018 - Wereldoriëntatie: Oertijd
Preview foto Met wereldoriëntatie hebben we gewerkt met het thema Oertijd.

We begonnen met de dinosaurussen, een onderwerp wat de kinderen erg aanspreekt.

Met handvaardigheid hebben we onze eigen dino gemaakt van klei.

 


07 sep 2018 - Info middag groep 4
Preview foto Vr. 7 sept. was de info middag. Het was fijn dat er zoveel ouders belangstelling hadden. Naast het krijgen van informatie, moesten de ouders ook zelf aan het werk om info bij de kinderen te verkrijgen via de cooperatieve werkvorm 'Zoek iemand die ... '.

Hierbij leerden de ouders en de kinderen elkaar ook iets beter kennen.

Wij vonden het een geslaagde middag.