Groep 3

Juf Tessa maandag-woensdag-donderdag-vrijdag

Juf Frederique dinsdag

 

BERICHTEN

23 jun 2019 - Meten
Preview foto Vrijdag 21 juni hadden wij een bijzondere rekenles. Wij moesten verschillen objecten meten in de gymzaal. Al zitten wij nog maar in groep 3, wij weten al wat hoogte, diepte, breedte, lengte, doorsnede en omtrek is. Bekijk onze foto's in het fotoalbum meten!

10 mei 2019 - Programmeren oftewel Coderen!
Preview foto Vannochtend naar de Bieb, maar 's middags mochten wij in 3 groepen met coderen aan de slag. Eén groep is aan laptops bezig met het coderen van een Angrybird die een varken in een doolhof moet pakken, de 2de groep is bezig met Scratch Junior op een I-pad en de 3de groep is bezig met het programmeren van een Bee-bot. We vinden dit allemaal erg leuk. De komende twee weken wisselen we om. Gelukkig hebben we naast de juf ook meester Ivan die ons helpt en Tijn en Omar uit groep 7!

10 mei 2019 - Bieb
Preview foto Vandaag zijn we naar de bibliotheek geweest en hebben wij onze boeken teruggebracht. Nadat wij het verhaal "Koken met Vos en Haas" hadden gehoord, mochten wij ook lettersoep koken in een pannetje en daaruit zinnetjes brouwen. Gezamenlijk zijn we tot een verhaaltje gekomen. Daarna mochten we een nieuw bibliotheek boek uitzoeken!

18 apr 2019 - Pasen
Preview foto Vandaag hebben we een lekker Paastussendoortje gehad en 's middags mochten we eieren zoeken! Op naar de meivakantie!

15 mrt 2019 - Knutselen van een speeltoestel
Preview foto Deze stakingsdag was voor ons heel bijzonder, want naast een bezoek aan het Museon mochten wij de hele middag knutselen aan ons zelf ontworpen speeltoestel. Dit konden wij zo goed omdat, er hele lieve mama's en oma ons hebben geholpen bij het knutselen. Zie voor foto's het fotoalbum.

15 mrt 2019 - Museon
Preview foto Vrijdag 15 maart hebben we een bezoek gebracht aan het Museon. In het museum werden we op een heuse expeditie gestuurd. Wij moesten 3 gestolen schatten zoeken in het museum. Zo ontdekten wij gaande weg wat een museum ons te bieden heeft en werden wij aan het eind van onze expeditie uitgedaagd om de Buffalo worm te eten! Zie voor verdere foto's het fotoalbum.

28 feb 2019 - Carnaval
Preview foto Op 21 februari hebben wij in de middag gezellig carnaval gevierd. Wij traden op met de Papagaaientwist, vanaf dat moment zaten bij iedereen de heupen los! Zie voor foto's het fotoalbum "Carnaval"

11 feb 2019 - Project Speeltuinjournaal
Preview foto Op 11 februari jl. zijn de groepen 3 en 4 gestart met het Project Speeltuinjournaal. De opening vond plaats in de gymzaa, die voor de gelegenheid was omgetoverd in een speelplaats met schommels, klimwand, wip en klauterrek. Door met de kinderen te brainstormen, vervolgens speeltuinen te bezoeken daarna een ontwerptekening van een speeltuin te maken om vervolgens een klimobject in 3D uit te voeren, doorlopen de kinderen een ontwerpproces, waarbij een beroep wordt gedaan op samenwerking, creatieviteit en communicatieve vaardigheden. Zie voor verdere foto's de fotoalbum "Project Speeltuinjournaal".

23 jan 2019 - Nationale Voorleesdagen
Preview foto In het kader van de "Nationale Voorleesdagen" heeft de heer Moulton ons voorgelezen. De heer Moulton is de vader van Nikki en Brits van geboorte. Hij heeft ons dan ook "De Gruffalo" in het engels voorgelezen. Wij begrepen er best al veel van!

21 jan 2019 - Bezoek aan de Bieb
Preview foto Vandaag mochten we naar de Bieb en is ons het prentenboek van het jaar "Een huis voor Harry" voorgelezen. Dat was heel gezellig, daarna mochten we voor het eerst een boek uit de bibliotheek kiezen en meenemen!

18 jan 2019 - Tutor lezen
Preview foto Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend lezen leerlingen van groep 7 samen met een aantal groep 3 leerlingen. De leerlingen uit de bovenbouw werken aan het vergroten van verantwoordelijkheidsgevoel, bevorderen van de zelfstandigheid maar leren ook complimenten te geven of te stimuleren.

Er word gewerkt met de "voor, koor, door" leesstrategie. De leerling uit groep 7 leest een bladzijde voor aan de leerling uit groep 3, dan lezen samen en daarna leest de leerling uit groep 3 alleen. De  overige kinderen uit groep 3 lezen in deze tijd zelfstandig uit hun eigen gekozen leesboek.

 

 

 

Fotoalbum:

  • Biebboekjes
  • Lezen in de klas
  • Lees3.jpeg
  • Lees1.jpeg
  • IMG-20190118-WA0006(1).jpg
  • IMG-20190118-WA0005(1).jpg
  • IMG-20190118-WA0004(1).jpg
  • IMG-20190118-WA0003(1).jpg
  • IMG-20190118-WA0001(1).jpg