Groep 1/2b

Onze juffen:

 

    

juf Lotte (ma-wo-do)

juf Carina  (di-vrij)

juf Anne (flexibel)

BERICHTEN

17 jan 2019 - Bezoek Gemeentemuseum - Het wonder van Delfts blauw
Preview foto Op dinsdag 15 januari bezochten wij het Gemeentemuseum het wonder van Delfts blauw. Het was een erg leuke ochtend. Na afloop maakten wij onze eigen hele mooie Delfts blauwe bordjes!

06 dec 2018 - 5 december
Preview foto Op 5 december mochten wij Sint en zijn Pieten verwelkomen op school. De groepen 1 - 4 hadden een dans en of een liedje ingestudeerd voor de Sint. Wat was het leuk! Onze klas vond het wel een klein beetje spannend. Terug in de klas kwam de Sint als eerste bij ons in de klas. Hij wist heel veel dingen over alle kinderen. Dat er een paar kinderen zo van kletsen houden, of van knutselen, verkleden en het spelen in de klas.

 

We kozen allemaal een mooi cadeautje uit de zak en gingen blij naar huis. 

(meer foto's volgen)


03 dec 2018 - Sint in het land
Preview foto Sinterklaas is weer in het land. We volgen het sinterklaasjournaal en hebben allemaal pietenplaatjes gekregen om te ruilen. Sinterklaas heeft ook leesplankjes achtergelaten zodat de kinderen de plaatjes op de leesplank kunnen leggen voor de nieuwe pieten die nog niet zo goed kunnen lezen. We hebben woensdag 21 november de rommelpiet op bezoek gehad, die ook nog eens onze schoenen heeft gevuld! Verder zijn wij druk bezig met allerlei (knutsel)werkjes rondom Sinterklaas. We genieten ervan!

 

Op woensdag 5 december zal Sint bij ons op bezoek komen; we kunnen niet wachten!


27 nov 2018 - Naar het kinderboekenmuseum
Preview foto Op 19 november bezocht groep1/2 b wij het kinderboekenmuseum. De kinderen gingen op zoek naar de brief van aap en moesten de juiste opdracht bij de letter zoeken. Na iedere opdracht kregen zij puzzelstukken. Deze puzzelstukken moesten zij nadat alle opdrachten gedaan waren in elkaar zetten. Zo kwamen zij erachter waar de brief van Aap verstopt was. Het was een hele leuke plezierige ochtend! Alle ouders die mee waren; dank jullie wel voor jullie hulp!

22 okt 2018 - De periode tot de herfstvakantie
Preview foto In de eerste periode van dit schooljaar hebben we al een heleboel geleerd! We kennen de afspraken van de klas, we leren gezellig samen te spelen en natuurlijk ook samen te werken. Dit gaat al heel goed!

We hebben al verschillende thema's doorlopen: Zon en zee, Indianen, Vriendschap. Ook hebben wij genoten van de Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman is zelfs in de klas geweest en heeft ons laten zien hoe zij een prentenboek maakt.

 


21 okt 2018 - Herfst in de klas
Preview foto De herfstschatten die wij hebben gevonden tijdens onze wandeling, liggen nu bij ons in de klas. Hier hebben wij een herfsthoek van gemaakt, en de gevonden vruchten kunnen wij gebruiken voor leuke rekenactiviteiten. Herfst in de klas!

12 okt 2018 - Een herfstwandeling
Preview foto In het bos hebben wij naar de herfstkleuren gekeken en kastanjes, eikels en andere schatten verzameld voor onze herfsttafel. 

05 okt 2018 - Marije Tolman
Preview foto Op 5 oktober was Marije Tolman bij ons in de klas te gast. Zij heeft vele kinderboeken geillustreerd. Ook voor onze klas heeft ze mooie tekeningen gemaakt.