Groep 1/2a

De juffen van groep 1-2a zijn:

juf Maaike - werkt op maandag en dinsdag

juf Miranda - werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

BERICHTEN

21 jun 2019 - inloop
Preview foto Een aantal dagen van de week beginnen wij met "inloop". De kinderen mogen dan zelf kiezen met welke materialen zij willen spelen. Meestal zijn dit constructiematerialen zoals lego, duplo, constructo, knex en nopper. Na afloop mag iedereen zijn bouwwerk aan de rest van de groep laten zien. Er wordt dan kort over gesproken en de kinderen zijn vaak trots op hun werk. Zo zijn wij ongemerkt bezig met inzicht, creativiteit, fijne motoriek, taalontwikkeling en zelfvertrouwen.

21 jun 2019 - schoolreis
Preview foto Gisteren zijn wij met de kleuters op schoolreis geweest naar Blijdorp. Daar hebben we de hele dag in het zonnetje rondgelopen, dieren bestudeerd en lekker gespeeld. Met dank aan alle hulpouders kijken wij terug op een geslaagde dag!

21 jun 2019 - afsluiting thema restaurant
Preview foto Vorige week hebben wij het thema restaurant afgesloten. Dit deden wij door in de klas roerei met champignons te maken. Een aantal kleuters sneedt de champignons, terwijl weer andere kleuters de eieren braken en klutsten. De transformatie van rauw ei naar roerei leek haast wel tovenarij! Nadat alles gebakken was, werd er door (bijna) iedereen lekker van gesmuld.

17 mei 2019 - Lieveheersbeestjespad
Preview foto Vanmiddag zijn wij naar het Lieveheersbeestjespad geweest. Het was een buitenles en het was heerlijk weer! We hebben beestjes, bloemen en planten bekeken. Een leuke en leerzame middag dus. Hulpouders weer bedankt!

28 mrt 2019 - Het is lente in de klas
Preview foto De lente is aangebroken en er worden heel wat boeketten verkocht in onze bloemenwinkel! 

20 mrt 2019 - Thema "ziek zijn"
Preview foto In de klas gaat het over het thema 'ziek zijn'. Alle kinderen kunnen er wel iets over vertellen. Ook hebben we een ziekenhuishoek in de klas, waar we goed voor elkaar zorgen. Wat erg leuk was, was de gastles van twee ouders in de klas. We mochten ons zelfs verkleden als een echte chirurg.

21 feb 2019 - Carnaval
Preview foto O wat was het weer een feest! Nadat we in onze allermooiste outfit naar school waren gekomen, hebben we deze geshowd aan alle andere kleuters. Na de catwalk hebben we polonaise gelopen, gedanst en gehost. Prins Carnaval heeft de grappigste en de stoerste outfits beloond met een medaille. Verder hebben we nog chips en limonade gekregen. We gingen moe, maar voldaan naar huis. Tijd voor vakantie!

21 feb 2019 - Beebots
Preview foto Sinds kort hebben wij 2 beebots in de klas. Deze "robotbijen" voeren opdrachten uit die wij van tevoren hebben ingevoerd. Zo lopen zij de weg die wij voor ze uitstippelen. Hierdoor zijn wij bezig met de beginselen van het programmeren.

21 feb 2019 - Biebbezoek
Preview foto In het kader van de Nationale Voorleesdagen hebben wij een bezoek gebracht aan de bieb. Er werd een leuk prentenboek over Harry voorgelezen en daarna mochten wij ook nog zelf een mooie kleurplaat inkleuren. Het was een leuke ochtend!

25 jan 2019 - Nationale Voorleesdagen
Preview foto Het zijn de Nationale Voorleesdagen! Om dit te vieren komt er elke dag een vader, moeder, opa of oma in de klas om ons voor te lezen uit een leuk prentenboek. Ook gaan wij nog naar de bibliotheek voor een leuke les over "Harry".

25 jan 2019 - bezoek gemeentemuseum
Preview foto Wij zijn naar het Gemeentemuseum geweest en hebben daar vanalles geleerd over Delfts blauw. Wij hebben de mooiste vazen en borden gezien. Zelfs een vaas voor de prinses! Hierover hebben we ook een leuke les gekregen en zelf hebben we nog mooie Delfts blauwe borden gemaakt. Het was weer een leuk en leerzaam uitje!

03 dec 2018 - Sint in het land
Preview foto Sinterklaas is weer in het land. We volgen het sinterklaasjournaal en hebben allemaal pietenplaatjes gekregen om te ruilen. Sinterklaas heeft ook leesplankjes achtergelaten zodat de kinderen de plaatjes op de leesplank kunnen leggen voor de nieuwe pieten die nog niet zo goed kunnen lezen. We hebben woensdag 21 november de rommelpiet op bezoek gehad, die ook nog eens onze schoenen heeft gevuld! Verder zijn wij druk bezig met allerlei (knutsel)werkjes rondom Sinterklaas. We genieten ervan!

 

Op woensdag 5 december zal Sint bij ons op bezoek komen; we kunnen niet wachten!


17 okt 2018 - De periode tot de herfstvakantie
In de eerste periode van dit schooljaar hebben we al een heleboel geleerd! We kennen de afspraken van de klas, we leren gezellig samen te spelen en natuurlijk ook samen te werken. Dit gaat al heel goed!

We hebben al verschillende thema's doorlopen: Zon en zee, Indianen, Vriendschap. Ook hebben wij genoten van de Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman is zelfs in de klas geweest en heeft ons laten zien hoe zij een prentenboek maakt.

Als uitje zijn wij al naar het Mauritshuis geweest, waar we kennis hebben gemaakt met Maurits Muis. In het bos hebben wij naar de herfstkleuren gekeken en kastanjes, eikels en andere schatten verzameld voor onze herfsttafel. Fijne vakantie! 


01 sep 2018 - De eerste schoolweek
Preview foto De eerste schoolweek zit er alweer op en wat was het een heerlijke week!
Blije, enthousiaste kinderen en ouders!
Deze week hebben we vooral veel gespeeld zodat de kinderen goed kunnen wennen.
We hebben ook een verjaardagskalender gemaakt!
Denkt u nog aan de pasfoto's?