Actueel

Juni

Vernieuwde speelplaats

Tot 21 juni
kunt u de kunstwerken van onze leerlingen bewonderen op:
http://www.kunstweken.nl/Gallery/Home/Index/deparkiet
De moeite waard om de site te bezoeken, de kinderen hebben prachtige kunstwerken gemaakt!

Mei

Vernieuwing speelplaats
Op 1 juni gaat de aanpak van de 'grote' speelplaats van start! We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe het er in werkelijkheid uit gaat zien!
Ook aan de voorkant wordt verder gewerkt: het groengedeelte wordt nu aangelegd en daarbij wordt gebruik gemaakt van de boomstammen, die we van Staatsbosbeheer hebben gekregen.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren, waaronder ook enkele leerlingen én de flessenactie!

April

Koningsdag / spelen
Vrijdag 24 april is een echte feestdag geworden! na een feestelijke opening op de speelplaats en een gezond ontbijt in de klas, vertrokken de kinderen van groep 4 t/m 8 naar het strand om daar te spelen en te sporten.
De kleuters en groep 3 maakten er op school een sportief feestje van!

Foto's Koningsspelen 2017

Palmpasen
Op woensdag 5 april hebben de kinderen een mooie palmpaasstok gemaakt, die zij op zondag 9 april Palmpasen zullen gaan brengen aan ouderen in het Zorgcentrum Florence.

Foto's Palmpasen 2017

Maart

CPC op 12 maart
Afgelopen zondagmorgen 12 maart stonden de eerste kinderen al voor 9 uur op het Malieveld om mee te doen aan de Ernst en Bobbyloop.
Het was weer een hele happening: de school had twee kramen om spulletjes in bewaring te geven en meester Daan en Meneer Snijders waren aanwezig om op te letten en aan te moedigen.
Meer dan 100 kinderen van de school deden mee. Top!!!Februari

Carnaval

Op donderdag 23 februari hebben we 's middags met groep 1 t/m 6 carnaval gevierd. De kinderen zagen er prachtig uit en hebben lekker gehost in de gymzaal. Prins Carnaval kreeg de sleutel van de school uitgereikt en heeft met zijn adjudanten uit iedere klas een kind gekozen dat ze er het leukst, grappigst, spoannendst uit vonden zien.
Hier ziet u wat carnaval 2017 foto's.


Multicultureel project
Deze maand houden alle groepen zich bezig met de godsdiensten in de wereld. Bij de kleuters is gesproken over dopen, hiervan hebt u op ons grote scherm in de hal presentaties gezien. 
Groep 3 heeft het Chinese Nieuwjaar meegevierd.
In groep 4 en 5 is veel geleerd over het Christendom.
De kinderen in groep 6 hebben zich verdiept in het jodendom en brachten een bezoek aan de synagoge. Hiervan vindt u foto's op hun site en een presentatie in de hal.
Groep 7 heeft veel geleerd over de Islam en groep 8 over het Hindoeisme.
In alle groepen kunt u werkstukken van de kinderen bewonderen!


Woordenschat vergroten bij de kleuters
In de kleutergroepen werkt juf Cindy met groepjes kinderen aan het vergroten van de woordenschat met behulp van allerlei prentenboeken. De kinderen praten over het verhaal en maken ook mooie knutsels.
Hier ziet u wat foto's van de leesactiviteit.


Januari

Nationale voorleesdagen

Op woensdagmorgen 25 januari zijn in de kleuterklassen de nationale voorleesdagen gestart.
Meneer Akkermans las bijde kleuters en boek over 'De kleine walvis' voor.

De kleuters wisten veel te vertellen en vonden het voorlezen erg leuk! Hier wat foto's: voorlezen
In de klassen wordt regelmatig voorgelezen en ook voor thuis is het een fantastische activiteit.
Veel plezier allemaal!

Flessenactie
Na een heerlijke kerstvakantie zijn we allemaal weer vrolijk begonnen in 2017!
De kleuters met een mooie nieuwe speelplaats (nog niet helemaal klaar!) en de kinderen van groep 3 t/m 8 kijken ook uit naar de veranderingen die gaan plaatsvinden op hun speelplaats: andere indeling, nieuwe toestellen, groenvoorziening etc.
Natuurlijk kost dat allemaal veel geld en daarom hebben enkele kinderen uit groep 7 wat acties bedacht.
Zij starten met een flesseninzamelactie

In de gang bij de speelplaats en bij de kleuters staan grote dozen, waar de flessen in gedaan kunnen worden en zij gaan ze inwisselen bij AH.
Hier zie je de stand: Flessenactie. Do. 23 febr: € 219,20

Laatste inleverdag is vrijdag 24 februari. het eindsaldo is bekend op maandag 6 maart. 


December

Kersttijd

De voorbereiding op Kerstmis is in volle gang. 's Morgens worden we verwelkomd door muziek door de kinderen gespeeld, een sfeervol begin van de dag!

Hier vindt u foto's van de kerstmuziek 2016.
Er wordt hard gewerkt aan de kerstkaarten, die dit jaar verkocht zullen worden met als doel een bijdrage te leveren voor de kinderen in een weeshuis in SriLanka.
Natuurlijk wordt er ook veel gezongen en zijn de kinderen, die dit jaar meedoen in het kerstspel, al druk aan het oefenen.


Kerstmuziek
Voor wie het gezellig vindt om te oefenen voor de kerstviering op 21 december of naderhand de liedjes nog eens wil horen, hierbij de muziekjes 2016 .


Sinterklaastijd
Met de komst van Sinterklaas in het land breekt een gezellige tijd aan. Al meteen mochten alle kinderen hun schoen zetten en vol verwachting kwamen zij de volgende dag op school. Een week later kwamen de Pieten weer langs....jeetje, wat een rommel maakten zij! Zij lieten ook een recept om kruidnootjes en cupcakes te maken achter. Alle kleuters en groep 3 en 4 zijn naar de bakker gegaan om daar het recept te gaan maken. Dat werd smullen! 

En natuurlijk kwam Sint ook in eigen persoon op bezoek!
Op deze pagina kunt u foto's bekijken en downloaden van de intocht van Sint, het feest in de zaal en het bezoek aan de groepen.
Sint2016.
De kinderen vanaf groep 5 hebben genoten van hun prachtige surprises. Iedereen had geweldig zijn/haar best gedaan!!!
Hartelijk bedankt alle hulpjes van de Sint!


November 2016

11 november

Natuurlijk hebben we het St. Maarten feest gevierd! Er zijn lampionnetjes geknutseld en heel veel kinderen zijn vanaf 6 uur 's avonds op pad gegaan. Wat hebben ze echt állemaal mooi gezongen, de kleintjes en de groten. De kinderen (en ouders) konden daarna genieten van warme chocomel, die in een uurtje op was. Gelukkig waren er nog veel oliebollen en ook de speculaasjes smaakten naar meer! Bedankt bakker Driessen voor al die heerlijkheden! Het was weer een feest, al waren we na afloop enigszins bevroren!
Hier wat Sint Maarten 2016 foto's.


Hoera!
Juf Bibi heeft op 8 november een prachtige dochter gekregen! Ze heet Pom.
Hartelijk gefeliciteerd, mama Bibi, papa Hein en broertje Pier!
Heel veel geluk gewenst met jullie lieve dochtertje en zusje!


Voetbaltoernooi
Op woensdag 2 november hebben twee jongensploegen en één meisjesploeg van groep 8 deelgenomen aan een wijktoernooi 'voetbal', samen met voetballers van de Hourustschool en de Europese School. Onze teams deden het onder leiding van meester Daan en 'meester' Ruud fantastisch! Zowel de jongens als de meisjes hebben de 1ste prijs gewonnen. Gefeliciteerd!!!

En superleuk: het meisjesteam is ingeloot om deel te nemen aan het stedelijke toernooi op woensdag 9 november.
Wij wensen de dames héél véél succes!!!!!!!!!!


Oktober 2016

Spelers van Ado-Den Haag op bezoek in groep 7

Hoi ik ben Simon uit groep 7. Gisteren waren Mike en Kevin, ADO-spelers, bij ons in de klas.Ze kwamen ons uitleggen dat pesten en discriminatie niet kan. Zeker niet bij voetbal, maar het gebeurt wel. Zelfs bij voetbal. Vorig jaar toen ADO tegen AJAX moest bij de keepers. Mensen hebben er een stadionverbod door gekregen. Ze mochten 2 of 3 maanden niet het stadion in. Pesten kan ook op school. Dit mag echt niet !!!!!!!!!!!! Wij hebben een contract met ADO getekend dat wij dit niet doen.


Kinderboekenweek
Natuurlijk wordt er begin oktober weer heel veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek met als thema 'Voor altijd jong'!
Op 5 oktober is deze geopend met een presentatie in de gymzaal en na school deden weer veel kinderen mee aan de boekenmarkt 2016.


Op 11 oktober bezoekt Simon van der Geest, meervoudig gouden griffelwinnaar de groepen 6,7 en 8.


Op 11 oktober is er ook een voorstelling AabeCederik  in de gymzaal voor de kleuters.


Op 12 oktober komen de groepen 3,4 en 5 aan de beurt met het theatergezelschap 'kindertheater Kaboem'. 


In de kleuterklassen zijn opa's op bezoek geweest om voor te lezen en te vertellen over vroeger.September 2016

Generation Discovery

Groep 7 en 8 hebben meegedaan aan dit grote techniekevenement op het Malieveld. Het bezoek aan het Malieveld werd voorafgegaan door lessen in de klas. Vervolgens konden de kinderen op het Malieveld en heel veel verschillende activiteiten op het gebied van techniek deelnemen.
Volgend jaar doen we beslist weer mee met deze Discovery.


Techniekmaand
De hele maand september heeft in het teken gestaan van techniek. In alle klassen is veel aandacht besteed aan dit onderwerp en er is vooral heel veel praktisch gewerkt: hoe zit een fiets in elkaar, hoe komen bloemen soms aan die vreemde kleuren, hoe maak ik van lego een motor, etc. etc.
Op de pagina's van de klassen treft u hier foto's van, hier een techniekimpressie.


Brandoefening
Een v an de eerste activiteiten die gezamenlijk worden ondernomen, is de brandoefening. De kinderen worden erop voorbereid, zodat - vooral de kleintjes - niet te erg schrikken van de sirene. De oefening verliep zoals altijd weer heel vlot! Goed gedaan, allemaal!
Brandoefening 2016Juli 2016

Hoera!
Op 14 juli is Bas geboren, de derde zoon van juf Deborah en haar man Dolf en een lief broertje van Tom en Joep. 
Hartelijk gefeliciteerd en heel veel geluk gewenst met Bas!

 
Hier vindt u de Ouderinfo
 
Belangrijke data

Juni 2017
wo. 7 juni: groep 8 op kamp naar Heino

do.  8 juni: schoolreisje


Onze vernieuwde speelplaats wordt o.a. gesponsord door:http://www.nsgk.nlStichting 3 SO